Presa, ca o prada, in anul 2014

Nu trebuie sa va spun eu, jurnalist, ca presa trece prin cea mai grea criza din ultimii 24 de ani. Cand o societate nu are o economie care sa duduie, nimic nu merge ca lumea. Iar presa o strangi in menghine, o imputinezi, cu instrumente financiare. Nu-i nevoie de cenzura. Va amintiti de „o haina in plus” a lui Ceausescu? In Romania de dupa el, guvernele democratice au facut in asa fel incat oamenii si-au inchis de bunavoie caloriferele si si-au pus o haina in plus, ca sa supravietuiasca unor costuri mult prea mari in raport cu salariu sau cu pensia.
Cu mari eforturi din partea jurnalistilor, nestiute de cititori, EVZ continua sa tina steagul sus. Ii doare, insa, cand citesc comentarii rautacioase, nedrepte, insinuari ticaloase, atacuri venite chiar din partea unor jurnalisti care n-au facut sau n-ar face niciodata nimic gratuit sau fara o plata consistenta. Dan Andronic, jurnalist inainte de toate – unul din cei care au contribuit masiv la pozitionarea EVZ pe piata media, in anii 90 – face tot ce poate ca EVZ si spiritul lui sa existe. Il avem alaturi de noi si pe omul care a creat acest brand, Ion Cristoiu. Daca cititorii ne vor aprecia in continuare, vom continua sa existam si sa construim un lucru bun impreuna.

Ce spune Dan Andronic, jurnalist si patron de presa

„Am un scurt comentariu de făcut in legătură cu „epurările” de la B1TV: Analiștilor li s-au reziliat contractele, adică nu mai sunt plătiți pentru aparițiile lor la TV. Nu le-a interzis nimeni apariția pe post, eventual ei au decis să nu mai apară la B1TV în condițiile in care nu primesc banii de până mai ieri. Am vrut să fac precizarea asta întrucât știu cat e de greu să plătești 150-200 de salariați si mi se pare total nedrept pentru B1TV să fie considerat un post care cenzurează. Cand de fapt singurul lucru cenzurat a fost contractul DA! Liber la vorbit, dar fără bani. Așa am procedat la EVZ cand am renunțat sa mai plătesc Opiniile celor din afara redacției, strict din motive financiare. Le-am spus că ii publicăm in continuare, dar fara a mai avea posibilitatea să-i plătim.
Deci, nu căutați cenzură acolo unde este doar restricție financiară!”