Votez pentru ca năravurile comuniste să poarte cătușe

Nu merg duminică la vot convinsă că vor ieși învingători oamenii pe care-i cred în stare să-mi reprezinte cel mai bine interesele. N-am făcut-o niciodată în ultimii 25 de ani, atunci când țara a fost chemată la urne. M-am dus fiindcă e dreptul meu, fiindcă vreau să arăt că îmi pasă, că sunt responsabilă de ceea ce trăiesc zi de zi, fiindcă vreau să am dreptul să mă revolt atât împotriva celor pe care i-am votat, cât și împotriva celor pe care nu i-am votat.

Merg la vot pentru că în decembrie 1989 au murit oameni pentru Libertate. Au murit ca să ne lase moștenire nouă dreptul de a avea opțiuni. Amintiți-vă că de la ei am învățat că trebuie să ai voință ca să-ți iei rația de libertate, că trebuie să faci ceva ca să-ți schimbi viața. N-am iluzia că politicienii noștri vor face minuni și ne vor oferi bunăstare.

Nu, n-am iluzia asta. Dar nici nu cred că un embargou al românilor ar însemna ceva, ar schimba ceva. Dacă ar fi avut efect, l-ar fi aplicat vreo democrație solidă din lume.

Pe 25 mai, mă duc să votez european: niște principii, niște idei și niște fapte care m-au convins că năravurile comuniste pot purta cătușe.