Și Victor Ponta îl apreciază pe Mircea Cărtărescu

Primul-ministru a mărturisit aprecierea sa față de scriitor pe blogul său, astăzi, într-un moment de respiro. Cred că nu a vrut să treacă nemarcat și de către el evenimentul decernării Premiului Nobel pentru Literatură. Gestul e extrem de elegant, mai ales că este făcut față de un adversar ideologic, cu opinii politice major diferite.

Premierul Victor Ponta a scris :”Nu o fac pentru a mă lăuda cu citirea cărților sale, în campanie, și nici pentru asocieri de imagine – până la urmă, diferențele de opinie dintre noi sunt multe și clare. Dar cred că trebuie să fim alături de un nume mare al culturii române contemporane, indiferent de diferențele de opinie”.

Scriitorul, care are rubrică săptămânală în Evz, este nominalizat în competiția pentru Nobel, pentru al doilea an consecutiv și este cotat în eșalonul favoriților. Lucru pe care îl subliniază și premierul Ponta în postarea sa, numindu-l pe Mircea Cărtărescu ”o valoare”.

”Cred că România are mare nevoie de o victorie a lui Mircea Cărtărescu în competiția pentru Premiul Nobel. Ar fi o mare mândrie pentru noi, ca țară. Am aflat care sunt cotele principalilor candidați la acest prestigios premiu și știu că, deși nu se află nepărat pe lista scurtă, Mircea Cărtărescu are o șansă importantă. Este mai bine cotat decât mulți autori importanți ai lumii, iar acest lucru este deja o mare realizare, pe care o salut. Nu suntem mai multe Românii, chiar dacă politica uneori ne separă foarte mult. Suntem o singură țară și, atunci când avem o valoare, trebuie să o salutăm și să o susținem”, a încheiat premierul.

2 păreri la “Și Victor Ponta îl apreciază pe Mircea Cărtărescu

  1. Simona Ionescu Autor articol

    corecta distinctia.Din pacate, cei mai multi nu o fac. Oare de ce trebuie sa avem un partid unic, un lider unic, in care sa credem cu totii? De ce toleranta opiniilor e aproape inexistenta la noi? Intrebarile-s retorice…

Lasă un răspuns