PNL – in prefacere, PSD – conservator!

„Susţinerea candidaturii independente a actualului preşedinte al CJ, Victor Mocanu (n.r. fost PSD), nu se discută, iar varianta candidaturilor USL în judeţul Buzău este exclusă. Sigur, sprijinim USL, dar la alegerile locale fiecare partid trebuie să-şi dovedească adevărata valoare”, a spus Constantin Boşcodeală, liderul PSD Buzău.

Este prima declaratie clara a unui reprezentant important din coalitia USL care arata ca, in teritoriu, lucrurile se involbureaza si ca intelegerile de la Centru se rup inainte de a fi sudate pentru scopul comun: alegerile locale din 10 iunie. La Bucuresti, disensiunile dintre Crin Antonescu si Victor Ponta pentru candidatura de primar al sectorului 6
sunt deja de notorietate si, probabil, ca au dat tonul rebeliunii din judete.

Nu cred ca USL se va sparge inainte de locale, insa pana la alegerile parlamentare exista toate premisele ca se va intampla. Cum vor iesi din aceasta ruptura PSD si PNL?  PSD, probabil, conservator. Fara torsiuni semnificative. PNL, insa, cred ca va suferi o schimbare vizibila. Deja a inceput migrarea de la PDL spre gruparea liberala, iar politicienii care au venit sau vor veni fac parte din elita partidului si, in general, fara vizite la DNA. Mult mai interesant va fi, insa, ceea ce se va intampla in interiorul partidului, la nivel de lideri. Si aici ma gandesc inclusiv la conflictul Antonescu-Chiliman si la faptul ca orgoliosul Mihai Razvan Ungureanu se incapataneaza sa ramana un simplu membru liberal, autosuspendat, chiar si in urma ironiilor cu care l-a gratulat presedintele PNL.

Lasă un răspuns