Florian Bichir, Marius Stoian si Adrian Artene

Continui cu prezentarile membrilor Asociatiei Romane a Profesionistilor Mass-Media.

Florian Bichir

A scris mai intai in publicatii laice (1990), Florian fiind absolvent de Teologie. A urmat, apoi, Dreptatea, Viitorul romanesc, Baricada si Tinerama. S-a axat pe anchete si reportaje. In 1997 a inceput sa scrie la Evenimentul zilei, sub conducerea lui Cornel Nistorescu. Dupa plecarea acestuia, a devenit sef de departament si editorul editiei de duminica a Evz, ziarul fiind preluat de Ringier. In vara lui 2009, Florian accepta propunerea conducerii Ringier de a se ocupa de proiectele speciale ale tabloidului Libertatea si devine editorul coordonator al acestora. Asta face si acum.

Marius Stoian

Pe Marius il cunosc de la inceputurile noastre in cariera jurnalistica. Avea 20 de ani cand a intrat in presa. Primul ziar: Tineretul liber. A fost repartizat la sectia politica si scolit de insusi Aurel Perva, pe atunci adjunct, ulterior redactor sef al ziarului. In 1994 a intrat in sectia mea de Reporteri speciali de la Evenimentul zilei. Plecarea lui Ion Cristoiu, in 1997, l-a gasit pe Marius corespondent al ziarului la Budapesta, unde deschisesem un birou teritorial. Cand a revenit in tara, s-a transferat la Jurnalul national. Pentru aceasta publicatie a construit si lansat Jurnalul de Chisinau. Cativa ani mai tarziu, a facut, impreuna cu Florin Calinescu, ziarul Stirea zilei. Dupa vanzarea de catre patron a acestei publicatii, Marius a avut o incercare cu ziarele Atac si Interesul public, de data aceasta din pozitie de manager. Problemele financiare ale patronului Marius Locic au intrerupt, dupa un an, colaborarea.

In momentul de fata, Marius Stoian are o rubrica permanenta, de comentariu politic, in revista Q Magazin.

Adrian Artene

Cariera lui se leaga de numele ziarului Ziua, fiindca acolo si-a petrecut primii ani ca jurnalist de investigatii. Prin 2004, cand la Ziua a inceput sa se clatine lucrurile, i-am oferit lui Adi un post la Libertatea si, un an de zile, am lucrat impreuna. Apoi, in 2005, a devenit redactorul sef al noului ziar Averea. A urmat Cancan, iar acum e directorul editorial al ziarului National.

In urma citirii unor comentarii la anuntul infiintarii Asociatiei, vin cu o precizare!

Dupa cum se observa din scurtele noastre biografii, cu exceptia lui Horia Alexandrescu care a fost gazetar sportiv, iar dupa 90 a intrat pe teritoriul politicii, noi – ceilalti cinci – ne-am format si am activat multi ani ca jurnalisti de investigatii si anchete. Abia apoi, cand presa a luat-o pe o alta panta si cand am simtit ca nu mai e nevoie de noi, ne-am orientat spre presa tabloida care, orice s-ar spune, nu inseamna numai funduri si sani ale unor pseudo-vedete.

5 păreri la “Florian Bichir, Marius Stoian si Adrian Artene

 1. padre diacriticul

  „Dupa trei luni de discutii, munca, intalniri sunt iata in stare sa va dau o stire buna. Tribunalul Municipiului Bucuresti a aprobat infiintarea Asociatiei Romana a Profesionistilor Mass Media.”- Bichir pe blog in Libertatea

  Dna Ionescu, cand nu esti capabil sa scrii corect in limba romana, nu-ti mai zici profesionist , te rade lumea peste tot. Va las sa descoperiti greseala. Bafta desi…nu cred.
  Despre ceilalti doi, e de ajuns un search pe net si te umfla rasul.
  Si nu, presa tabloida nu inseamna numai curve-pseudo-vedete, inseamna si multa mizerie, spagi si bani negri din santaje. O sa va urmarim cu interes „proiectele”

 2. padre diacriticul

  Momentan sunt singurul care v-a acordat o minima atentie. Si greseala tot n-ati gasit-o se pare. Deh, cine se asemana se aduna. Treaba cu anonimatul e o gluma buna. Vi se pare ca sunteti vreo vedeta bloggera ? Caci la ziaristica ati renuntat demult

 3. Costin Comba

  Bună ziua, numele meu este Costin Comba, și administrez un blog de fotografie 
  http://www.costin-comba.blogspot.com . Aș vrea să vă rog dacă doriti să facem un schimb de link-uri. Dacă doriți să mă băgați în seamă bine, dacă nu, mă înclin cu respect și vă mulțumesc, atașând scuzele de rigoare pentru deranjul creat.

Lasă un răspuns