Jurnaliști din toata țara uniți-vă și apărați-vă meseria!

500 dintre noi au semnat o petiție de solidaritate, arătând astfel că ne putem uni în jurul unor principii și putem acționa în spiritul deontologiei profesiei de jurnalist. A fost mai mult decât revolta împotriva mitocăniei și în apărarea Andreei Pora.

Ieri, a apărut pe toate ecranele televizoarelor un golan cărunt și semișcolit, Baron de Brăila, care și-a vărsat umorile, urât mirositoare, către o jurnalistă ce-i punea întrebări despre cum și-a făcut el datoria față de cetățenii care l-au ales și pe care i-a abandonat în zăpada cât casa. Tovarășul Bunea Stancu nu era la prima bălăcărire a presei într-un limbaj huliganic, însă atitudinea lui de vataf nu trecuse granițile presei locale. Acum, însă, grație postului B1 și a reporterului Mădălina Poenaru, personajul pe nume Gheorghe Bunea Stancu, președintele Consiliului Județean Brăila, s-a înfățișat în toată splendoarea întregii țări.

Victor Ponta, președintele PSD și colegii săi de partid trebuie să fie forte mândri că au un asemenea coleg! Ca și ministrul Mircea Dușa, care a asistat zâmbitor la întreaga scenă, ca o primadonă ce așteaptă primul coș cu flori și aplauzele spectatorilor. Doar el venise cu armata și salvase județul în lipsa prefectului și baronului locali, unul înzăpezit în comuna Gemeni, altul la schi în Austria! Asemenea oameni vor ca presa să scrie că ei și-au făcut datoria, că au acționat în sprijinul comunității și că merită votați ori de câte ori partidul lor îi jumulește de bani și-i pune în fruntea listelor. Grețos!

Reacțiile breslei jurnaliștilor nu s-au lăsat așteptate. Realizatori tv, ziariști și ziare au amendat mitocaniile musiului Bunea, baron de baltă cu aspirații de prințișor de județ. Nu au tăcut nici asociațiile profesionale și, prin comunicate de presă, au luat atitudine. Am să pun linkuri la sfârșitul textului, cu ce am găsit pe net.

Pentru că este o organizație veche, care nu a făcut niciodată diferențe între mediile în care au activat sau activează jurnaliști, pentru că eu însumi am înființat de curând Asociația Jurnaliștilor Civici (AJC), recomand ca toți slujitorii presei să se alăture demersului făcut de Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind prin care condamnă comportamentul huliganic la adresa unor jurnalişti de care a dat dovada preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, în cadrul conferinţei de presă de vineri. Baronul de Brăila este recidivist, el jignind în mai multe rânduri ziariștii. Poftiți o mostră!
„Poftim afară! Poftim afară! Îmi scrii şi laşi la secretariat ce ai de spus. Este conform legii. Nu vă e ruşine, măi porcilor? Nu vă e ruşine, măi animalelor? Ce-i aia mă, strategia sănătăţii… cică strategia de naţionalizare a sănătăţii, Aura Costea. Băi panaramelor bă, ieşi afară! Ai dracu’ panarame”.

Să-ți fie rușine, nea Gigi B. Stancu, ”porcii” or să te mănânce cu fulgi cu tot! Sper ca PSD să-ți dea primul lovitura!

http://www.mediasind.ro/comunicate-1/frjmediasindsolicitademisiapresedinteluicjbrailagheorghebuneastancu

http://www.activewatch.ro/ro/freeex/reactie-rapida/presedintele-cj-braila-a-jignit-si-a-amenintat-o-jurnalista/

Silviu Sergiu in Evenimentul zilei: http://www.evz.ro/detalii/stiri/si-madalina-e-basista-domnilor-deontologi-echidistanti-1080050.html


Lasă un răspuns