De maine, incep munca la Evenimentul zilei!

Nu sunt multe de spus. Am mai inchis o etapa a vietii de jurnalist si o iau de la capat. In aceeasi meserie, dar la ziarul de al carui nume ma leaga cele mai frumoase si performante momente ale profesiei de gazetar: Evenimentul zilei.

Am plecat de la Click!, unde, timp de doi ani si jumatate am creat si dezvoltat unul dintre cele mai frumoase proiecte caritabile – „Din inima pentru copii”: 170 de copii, atinsi de cele mai grave boli, ajutati impreuna cu cititorii sa lupte pentru supravietuire. Pe 28 dintre ei i-am ajutat sa ajunga in clinici din Germania, Italia, Franta, America si Turcia.

De ce am plecat de la  Click!, din mijlocul acestei nebunii benefice (pentru ca este o nebunie pentru un gazetar sa se incarce zilnic cu atata  durere si compasiune pentru ingerasii tintuiti in paturi de spitale!)? Motive pur obiective, pe care le-am ignorat cat am putut.  A ramas insa datoria morala fata de niste mamici si copii ce au inca nevoie de o mana intinsa pentru a invinge suferinta. Din aceasta cauza, poate ca, intr-o zi, voi incepe o noua campanie. In Romania de azi trebuie sa fim constienti ca numai comunitatea poate vindeca sau netezi rani ale sistemului statal si ca actele de caritate in care ne implicam noi au deja istorie in tari mult mai dezvoltate.

Ce voi face la Evenimentul zilei? In general, ceea ce face un redactor sef adjunct in orice ziar. In particular, sper sa readuc in redactie si in paginile cotidianului spiritul ce a caracterizat, in anii 1992-1997, „Bulina rosie” a lui Ion Cristoiu. Jurnalistii erau, atunci, de-a dreptul indragostiti de meseria lor si nu de computerul cu „goagal”. Cred ca si cititorilor le este dor de un ziar „un pic altfel”. Iar de ceva timp, EVZ a inceput sa arate altfel.

2 păreri la “De maine, incep munca la Evenimentul zilei!

  1. nuami

    Bafta Simona !daca as putea m-as apuca sa invat jurnalism sa lucram impreuna ..mi-ar fi placut …pentru ca tu stii cum se face meseria asta si mai ai si inima ! te pup si sa- ti fie bine !

Lasă un răspuns