Un proiect s-a oprit, un altul prinde aripi. Viitorul suna bine!

Dupa doi ani si jumatate pun punct proiectului „Din inima pentru copii” pe care l-am pornit si crescut la ziarul Click!. Poate, candva, voi continua proiectul in alta parte, fiindca mi-s dragi copiii pe care am incercat din rasputeri, impreuna cu jurnalista Anca Ardeleanu, sa-i ajutam sa scape din ghearele unor boli grave. Exista datorii morale de care mi-e greu sa ma derob. Continui, insa, sa sprijin si sa dezvolt, ca vicepresedinte al Asociatiei Romane a Profesionistilor Mass-Media, un alt proiect social de care cred ca e mare nevoie pentru ca are dublu scop: da o sansa reala copiilor defavorizati din mediu rural, dar educa si pregateste pentru confruntarile cu viata si cariera adolescentii din liceele bucurestene.

Despre ce voi face mai departe, va voi spune in zilele urmatoare.

Proiectul ” O şansă copiilor de la ţară” a primit girul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti

La sfarsitul saptamanii trecute, Asociatia Romana a Profesionistilor Mass-Media (ARPMM) a semnat contractul de parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) pentru dezvoltarea proiectului “O sansa copiilor de la tara”. Astfel, munca de 5 luni a voluntarilor liceeni, implicati in acte de caritate pentru copii defavorizati din mediul rural, precum si transparenta actiunilor derulate au fost apreciate de specialisti in educatie, iar cei cativa jurnalisti care coordoneaza acest proiect au primit girul unui lucru bine facut. Din acest moment, Inspectoratul Scolar ne va fi partener la fiecare actiune pe care  vom desfasura. Din grupul de voluntari fac parte elevi din liceele: Gh. Lazar, Tudor Vladimirescu, I.L. Caragiale, Iulia Hasdeu, A.I.Cuza si Mihai Viteazu, dar oricine doreste li se poate alatura.

Totodata,  ISMB, va inscrie proiectul si in calendarul Ministerului Educatiei, fapt ce speram sa aduca o mai mare deschidere a profesorilor din toata tara spre ideea pe care proiectul nostru o sustine si o dezvolta impreuna cu elevii: Educatie prin Caritate.

Urmariti campania “O sansa copiilor de la tara” in fiecare sambata, in ziarul “Evenimentul zilei” si zilnic pe site-ul Ziarul de la tara (www.ziaruldelatara.ro)! Multumim tuturor cititorilor care ne-au sprijinit financiar sau cu donatii de obiecte, pentru ca au avut incredere in noi si in acest proiect si speram sa ne fie mereu aproape.

Ce este ARPMM!

Asociatia Romana a Profesionistilor din Mass-Media are in derulare, in acest moment doua proiecte personale: Bibilioteca Digitala Media si O sansa copiilor de la tara. Suntem cinci membri fondatori, dar, pe parcurs ni s-au alaturat alti cativa colegi jurnalisti. Usile sunt deschise, insa, pentru oricare coleg de breasla (vechime in activitate de minimum 7 ani) care vrea sa adere la ARPMM, asociatie strict profesionala, unde va fi sprijinit sa-si dezvolte proiectele. Puteti sa imi lasati mesaj pe pagina de facebook sau, cei care aveti numarul meu de telefon, sa ma sunati! Cititi mai multe despre ARPMM aici!

Lasă un răspuns