Românii au tânjit mereu după dreptate

Parlamentul, Presedintia si Guvernul conduc in topul neincrederii la romani! Sondaj IRES. Dar cand a fost altfel? Au incredere in Armata, Justitie, Jandarmerie, Politie, SRI… Aici lucrurile s-au schimbat. Candva, pe primele locuri, increderea era alocata Armatei, Bisericii si Presei. Pe mine, desigur, ma interesează de ce si-au pierdut romanii increderea in presa, pentru ca vina asta o poarta orice jurnalist responsabil, desi nu toate cauzele ii apartin. Astept analistii din breasla sa se pronunte, sa identifice ei cauzele care ne-au prabusit. Eu le-am simtit si am ales sa -mi exercit meseria in scop caritabil, prin mijloacele de presa care au rezonat la propunerea mea, prin reteaua on-line pe care am creat-o – blogul acesta si Ziarul de la tara (www.ziaruldelatara.ro) – si prin reteaua de socializare facebook.

Prin ceea ce fac incerc sa atrag cat mai multi oameni sa se alature scopului proiectelor mele, convinsa ca intr-un stat in deriva, mult prea stigmatizat de politic, doar noi, romanii astia neincrezatori in autoritati, ne putem salva.

Nu pot sa nu remarc in rezultatele sondajului IRES si faptul ca romanii au cea mai mare incredere in institutii despre care unii ar spune ca apartin unui „stat politienesc”. Institutiile acestea, insa, sunt chemate sa apere legea si sa puna ordine in tara si cred ca la asta s-au gandit cei care au raspuns intrebarilor puse de sociologii sondajului. Romanii au tanjit mereu dupa dreptate., chiar daca sunt cei mai saraci europeni!

Cine doreste, poata sa-mi scrie aici de ce nu mai are incredere in presa.  Noua, jurnalistilor, ne este utila critica.

2 păreri la “Românii au tânjit mereu după dreptate

  1. Nae

    Nu uitaţi că televiziunile sunt tot presă. Mai mult chiar au preluat de la presa scrisă tot felul de „analişti” care comentează mai degrabă ce şi cum le cere şeful şi/sau patronul. Mai mult chiar, s-au dedulcit la tot felul de stipendii pentru a face diverse jocuri mai mult sau mai puţin politice. Aşa că noi, oamenii de rând, normal că nu mai consumăm asemenea presă de de plăcere, ci băgată pe gât cu forţa de cablişti, şi totodată am ajuns să identificăm în ziariştii din faţă, pe stăpânii lor din spate cu toate păcatele lor: mincinoşi, obedienţi, dornici de putere, avari şi superficiali. Deci, după mine, principalii vinovaţi de situaţia pe care o deplângeţi sunt ziariştii, colegi de-ai dumneavoastra cu expunere mare la public, care n-au ştiut ce trebuie făcut cu a 4-a putere din stat.

Lasă un răspuns