Haiduc de Romania

Mare e gradina lui Dumnezeu, asa ca e populata si de tot felul de excentrici sau ciudati. Pe Nicolae Mavrodin, tovarasul de suferinta si de lupta, din ultima perioada, a lui Miron Cozma va las sa-l incadrati in ce categorie considerati. Eu doar mi-am facut niste cruci citind textul lui Feri Predescu in Evenimentul zilei, curioasa sa aflu ce e cu „Asociatia Haiducilor din Romania”, posesoare de site.

„De pe site-ul asociaţiei afli lucruri hilare: poţi deveni haiduc dacă depui jurământul după ora 22.00, într-o cameră semiobscură sau în pădure, pus în genunchi, legat la ochi şi ţi se pun simbolic lanţuri la mâini şi picioare pentru a medita. Apoi eşti trecut prin proba apei, a pământului şi a focului şi multe alte grozăvii pot fi găsite pe acest site al haiducilor.

Preşedinte de onoare este Florin Piersic, iar membri de onoare sunt Adrian Pintea şi Jean Constantin (post-mortem), iar Radu Mazăre apare doar la propuneri, încă nu s-a dovedit vrednic.

Important este că Asociaţia Haiducilor continuă să-şi dorească patrimoniul UTC, prin demersuri pe care e greu să le etichetezi – puerile sau inconştiente? „Membrii fondatori s-au deplasat la complexul turistic 7 Fraţi în Piatra Craiului, în vederea negocierii preluării complexului turistic”, informează pe site-ul propriu căpetenia haiducilor.

Citiţi mai mult in EVZ!

Lasă un răspuns