Poliţistul Uşăînchisă Teo, brav şpăgar al Capitalei

Conform Referatului întocmit de Parchet, câţiva dintre poliţiştii arestaţi în lotul celor ce luau mită pe raza secţiilor 1 şi 3 din Capitală îşi dăduseră în aşa hal mâna cu infractorii, încât făceau şi pe „ajutorul de proxenet”. Desigur, contra unui comision gras. Mai pe şleau, indivizii plătiţi de noi să apere legea, mâncau de pe urma curvelor din zonele centrale ale Bucureştiului. Numele oamenilor în uniformă „care au desfăşurat activităţi legate de proxenetism” (parcă aşa le place poliţiştilor să consemneze!) sunt înşirate în actul de acuzare al procurorului.
1.    DĂNĂUŢĂ NICOLAE pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (8 acte materiale), abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată (2 acte materiale), complicitate la săvârşirea infracţiunii de prostituţie în formă continuată ( 2 acte materiale) şi complicitate la săvârşirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată
2.   DUMITRU FLORIN SORIN sub aspectul săvârsirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (16 acte materiale), complicitate la infracţiunea de prostituţie în formă continuată (5 acte materiale), complicitate la infracţiunea de proxenetism în formă continuată (5 acte materiale) şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată (3 acte materiale)
3.    DUMITRU RĂZVAN NICUŞOR sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată ( 11 acte materiale), abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la săvârsirea infracţiunii de prostituţie în formă continuată ( 4 acte materiale) şi complicitate la săvârsirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată ( 4 acte materiale)
4.    IVASCIUC GEORGE pentru complicitate la săvârsirea infracţiunii de prostituţie în formă continuată (8 acte materiale), complicitate la săvârsirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată (8 acte materiale) şi luare de mită în formă continuată (10 acte materiale)
5.   POPA OVIDIU-ŞTEFĂNIŢĂ sub aspectul săvârsirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (12 acte materiale), complicitate la prostituţie in forma continuata (3 acte materiale), complicitate la proxenetism in forma continuata (3 acte materiale) şi favorizarea infractorului
6.   STOICA VIOREL pentru complicitate la săvârsirea infracţiunii de prostituţie în formă continuată (2 acte materiale), complicitate la săvârsirea infracţiunii de proxenetism în formă continuată (2 acte materiale) şi luare de mită în formă continuată (2 acte materiale)
7.    TONCA STELIAN-DANIEL sub aspectul săvârsirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată (3 acte materiale), complicitate la prostituţie în formă continuată (3 acte materiale), complicitate la proxenetism în formă continuată (3 acte materiale), luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor
8.    UŞĂÎNCHISĂ CODRUŢ-TEO sub aspectul săvârsirii infracţiunii de luare de mită. De asemenea s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de prostituţie prev. de art.328 C.p. şi proxenetism prev. de art. 329 C.p

Mai e un lot lărgit, dar acei poliţişti s-au mărginit doar să ia mită de la şoferii opriţi în trafic.

Pentru cei care încă nu ştiu, fac precizarea că agenţii erau de la Ordine Publică, nu de la Rutieră. Legea le permite să oprească şoferii, dar apoi trebuie să-i anunţe pe colegii de la Rutieră, care continuă cercetarea sau întocmesc acte.

Ei sunt acuzaţi că au torturat o agentă sub acoperire

Lucrurile la care a fost supusă femeia, spun surse credibile, sunt inimaginabile, dar agenta a rezistat cu un stoicism ce i-a frapat pe colegii ei. Avea nevoie de probe concludente, care sa arate clar vinovatia politistilor de la sectia 3. Pentru actiunea ei, ministrul de interne a premiat-o si, probabil, ca va fi avansata in grad. Cei doi militieni care au torturat-o sunt:
POPINĂ LAURENŢIU-NICOLAE  sub aspectul săvârsirii infracţiunilor de luare de mită, complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal şi complicitate la tortură.
UNGUREANU DAN sub aspectul săvârsirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, fals intelectual, luare de mită în formă continuată (un număr de 17 acte materiale)  şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată (un număr de 3 acte materiale)
Aici am de făcut o adăugire. Acest Ungureanu Dan este cel care l-a oprit în trafic şi pe şoferul fostului meu coleg, jurnalistul Mirel Curea, cu intenţia de a-i cere şpagă. Mirel a sunat la 112, apoi a depus reclamaţie împotriva acestui poliţist care-i spunea că el are 22 de ani în poliţie. Probabil că nici nu credea că ceva o să-l atingă!

Lasă un răspuns