Gând nemernic: “Na, că i-a tras-o Boc lui Băsescu!”

O nebunie ziua de ieri, 17 ianuarie! Evident, tot din cauza acestui medic masliniu, mai roman decat romanii, un om cu inima de aur, unul care l-a scos din minti pe Basescu si pe romani in strada, Raed Arafat eroul, bla-bla-bla…Sa zic si eu cum il vad pe Arafat si cum apreciz gestul lui, fiindca imediat dupa anuntul ca se intoarce au aparut si reactii nasoale la adresa lui. Apoi va spun si despre partea politica a revenirii doctorului in vechiul post!

Parerea mea e ca trebuie sa privim la rece problema acceptarii si reintoarcerii medicului Raed Arafat la Ministerul Sanatatii si sa recunoastem ca e nevoie mare de restructurarea sistemului sanitar, precum si de o noua lege! Arafat a facut ceea ce trebuia, ce face un profesionist: Meseria! Indiferent de sefi si de politica. Plus ca a mai dat dovada de ceva, rar intalnit la noi: Responsabilitate. Responsabilitate pentru a ne construi noua, romanilor, un serviciu de urgenta care sa functioneze cat mai aproape de perfectiune intr-un sistem sanitar reformat din temelii. Nu o va face singur, dar e important ca e acolo si va avea un cuvant de spus.

Il apreciez si pentru ca nu a fugit in vreo barca politica, atunci cand i-a fost greu. Altii il blameaza sau il vor blama pentru revenire (pe facebook am citit o sumedenie de opinii in acest sens), eu insa ii multumesc pentru ca va continua sa-si faca treaba profesionala! Inteleg si reactiile incriminatoare, fiindca e ceva nou: cei din functii ale statului nu ne-au obisnuit cu o astfel de atitudine!

Cea mai palpitanta si haioasa perioada a zilei de ieri a fost cea in care incercam sa aflam cine l-a chemat pe doctorul Arafat la discutii. Primul care a raspuns intrebarilor jurnalistilor a fost ministrul Sanatatii. El a spus ca Raed Arafat a venit la minister dupa o discutie cu premierul. Boc este si el inconjurat de cameramani si spune jurnalistilor ca dimineata a avut o intalnire cu doctoral si l-a convins sa revina. Aproape merita aplauze acest mic Supermen!  Ma gandeam la posibilitatea halucinanta ca Boc a luat taurul (ma rog, Scorpionul!) de corne si, fara sa-l consulte pe presedinte, l-a chemat la Guvern pe Arafat si l-a pus la locul lui, ca sa faca pe placul poporului care il sustine pe doctor! Basescu era in razboi verbal cu Arafat, deci… Gandul nemernic a fulgerat: Na, ca Boc i-a tras-o lui Basescu! Impresia n-a durat decat cateva minute. Arafat a explicat la conferinta de presa ca seara avusese o intalnire cu presedintele si pusesera la punct lucrurile.

2 păreri la “Gând nemernic: “Na, că i-a tras-o Boc lui Băsescu!”

  1. Dli

    Cam totul se invarte in jurul banilor, anul trecut Smurdul a iesit pe profit enorm, deci se castiga ! e logic de ce s-a intors… !

Lasă un răspuns