15 ianuarie 2012 – Distrugeri în Capitală

Pentru Istorie.

Un bilanţ al serii de duminică, în zona Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii, întocmit de Primăria Capitalei. A treia zi de proteste împotriva regimului Băsescu-Boc. O imitaţie palidă a ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Universităţii în 1990. Cred eu, un test.

15 ianuarie 2012, zi marcată în alţi ani prin omagierea lui Mihai Eminescu.

„Potrivit raportului Directiei Generale de Politie Locala si Control care a efectuat actiuni de verificare, s-a constatat ca in zona Pietei Unirii si a Centrului Istoric au fost sparte geamurile la trei filiale de banci, au fost vandalizate doua bancomate, avariate 5 masini (dintre care 2 apartin Politiei Locale) si au fost distruse gardurile metalice pe intreaga lungime a bulevardului I.C. Bratianu.

De asemenea, au fost sparte geamurile la 11 societati comerciale, au fost distruse 6 semafoare (Corneliu Coposu si I.C. Bratianu), a fost vandalizat infochioscul din zona Hanului Manuc, 8 statii RATB, 4 chioscuri de ziare, cosurile de gunoi si bancile de lemn de pe bulevardul I.C. Bratianu precum si cosurile de gunoi din Piata Universitatii str. Smardan, zona intersectiei b-dul Cantemir – B-dul Marasesti, b-dul Decebal, rondul de la Piata Unirii si intersectia b-dul Carol cu b-dul Bratianu dar si bancile de lemn din Parcul Spitalului Coltea. Pavajul a fost distrus pe 8 dintre strazile din zona mentionata (Halelor, Smardan/Sfantul Dumitru, zona TNB, Ion Ghica,Baniei, Cavafii Vechi, Nicolae Balcescu, Stavropoleos), in aceeasi zona fiind devastate si ghivecele cu plante ornamentale si vandalizat un automat de sandwich-uri.. Au fost vandalizati stalpii de iluminat din zona Curtea Veche precum si cei din fata magazinului Unirea si de pe strada Edgar Quinet.

Pe Splaiul Unirii a fost vandalizat un ATM de cartele telefonice precum si o cabina telefonica iar in zona strazii Selari a fost devastat gardul de lemn al santierului arheologic dar si o cabina a postului de Politie Locala.

Potrivit aceluiasi raport, a fost incendiat un panou publicitar din intersectia Corneliu Coposu – I.C.Bratianu, in aceeasi zona fiind devastate si mai multe indicatoare rutiere si vandalizata o baraca de muncitori. De asemenea au fost deteriorate semnele de circulatie si de pe strada Coltei, intrarea in pasaj-zona b-dul Cantemir si a intersectiei acestuia cu b-dul Marasesti. Totodata, camera video de monitorizare din Pasajul Universitate a fost distrusa.

Potrivit responsabililor RATB, au fost avariate 4 vagoane de tramvai, si a fost spart geamul cabinei de vanzare a titlurilor de calatorie de la capatul de linie Sfantul Gheorghe.

Potrivit Raportului Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale care a monitorizat cazurile semnalate Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov si SMURD, in perioada 15-16 ianuarie, au fost inregistrate 53 de solicitari si 5 pacienti internati dupa cum urmeaza: cate doi la Spitalul de Urgente Oftalmologice si Spitalul Municipal si un pacient la Spitalul Sf. Pantelimon. In prezent sunt spitalizati 3 pacienti, un jandarm cu traumatism de piramida nazala si doi protestatari cu fracturi de gambe.”

Lasă un răspuns