Nu spargeți capetele jandarmilor! Nici ei nu-s mai fericiți!

Jandarmi cu capetele sparte, cu sânge șuroind pe obraji. Mă gândesc la soțiile lor, care i-au vazut la televizor. Nici ele nu sunt mulțumite de viața pe care o duc sub guvernarea Boc. Nici soții lor cu cască și baston, stând față-n față cu manifestanții, nu-s fericiți. Li s-au tăiat salariile, la fel ca la toți bugetarii, copiii lor suferă privațiuni ca și cei ai altor români. Au însă serviciu și trebuie să-și facă datoria, să asculte ordinele superiorilor și să respecte legea. Asta-i jobul jandarmilor oriunde în lume. De ce să le spargi capetele cu pietre? De ce să-i provoci, scuipându-i, să te lovească? Cum ar trebui să reacționeze nevasta aia amărâtă și speriată, care-și vede bărbatul, urcat pe sus în Salvare, cu sângele curgându-i până în barbă?

Up Date

Pentru ca au fost si cateva persoane care au inteles citind acest text ca eu îi căinez pe jandarmi, fac urmatoarea precizare:

Nu sunt de acord cu bătaia dată de jandarmi unor protestatari sau cu intervenția în forță asupra lor. Cei care au pățit-o, pot da în judecată Jandarmeria.

Lasă un răspuns