Azi e ziua lui Horia Alexandrescu!

Astazi, jurnalistul Horia Alexandrescu implineste 64 de ani. Eu si colegii mei din Asociatia Romana a Profesionistilor Mass-Media, al carei presedinte este, i-am urat deja „La multi ani!” si i-am promis ca peste o saptamana vom anunta cel de-al doilea proiect, dupa Biblioteca Digitala Media.

7 păreri la “Azi e ziua lui Horia Alexandrescu!

 1. Bibliotecaru

  Îi urez şi eu La Mulţi Ani!
  Am observat că în ultimii ani a devenit o prezenţă mai discretă pe ecranele TV. Mi-aş dori să apară mai des.

 2. Bibliotecaru

  Apropo de Biblioteca Digitală Media. S-a scanat măcar un ziar? Sunt nerăbdător să citesc ceva. Ar fi frumos ca măcar un ziar vechi pe zi să se scaneze să avem ce citi până se pune la punct tehnologia cu voinţa.

 3. Simona Ionescu Autor articol

  Biblio, pana sa se ajunga la scanare unui ziar e cale lunga, din pacate. Trebuie sa reusim sa convingem autoritatile ca e nevoie de asa ceva si sa accepte initiative legislative care sa duca la punerea in practica a proiectului. Or ARPMM asta face, incearca sa impinga lucrurile inainte, sa initieze dezbateri publice, sa identifice posibile fonduri pentru punerea in aplicare a ideii. Asta am anuntat de la bun inceput.

 4. Bibliotecaru

  Păi de ce nu spuneţi…
  Ce iniţiative legislative sunt necesare? 😀 Pentru acest proiect sunt dispus să promovez iniţiativele pe blog. Măcar de s-ar face.

  Înţeleg că banii trebuiesc strânşi, dar până se strâng banii proiectul ar trebui să funcţioneze măcar cu motoarele reduse la minimum minimorum, pentru că nimeni nu plăteşte ce nu vede. Nu pot să cred că nu se poate face o scanare de ziar pe zi. Este evident că orice editură de cotidian are posibilitatea de a face aceste scanări. Dacă nu există un scanner A1, cu siguranţă că există un aparat de fotografiat care, pus pe un suport cu trepied, poate fotografia aceste ziare pentru a le transpune apoi în format PDF. Dacă mă chinui un pic aş putea să fac şi eu asta acasă, şi sunt doar un român rupt în fund, vorba maestrului.

  Atunci când vreţi să obţineţi fonduri, este bine să puteţi să oferiţi sponsorului ceva să vadă. Este important ca site-ul să fie făcut şi câteva zeci de ziare deja puse, ca să vadă omul despre ce este vorba. Este cu mult mai eficient.

  PS.
  La câţi oameni de presă importanţi ai României sunt în ARPMM chiar nu se poate pune la un loc, mână de la mână, de un scaner de câteva mii de euro cu care să pornească, cât de cât, treaba (până ce apar şi fondurile)?

 5. Simona Ionescu Autor articol

  N-ai inteles, Biblio. Nu noi, ARPMM, vrem sa obtinem fonduri. Ci trebuie gasiti parteneri care sa se bage intr-o astfel de activitate, parteneri cu dotarile necesare, cu oameni care sa caute in arhive colectiile de ziare (sa zicem) din perioada interbelica incoace, iar guvernul sa agreeze un astfel de proiect in folosul societatii si sa-l sprijine. Colegul meu, Marius Stoian are proiectul, iar acest proiect este doar proprietatea intelectuala a ARPMM, nu ca suntem cei care strangem fonduri si ne apucam de scanat. Exista deja un mare proiect european de digitilizare a patrimoniului cultural national, iar noi vom incerca sa convingem autoritatile noastre sa se extraga bucatica de media.

 6. Simona Ionescu Autor articol

  Biblio, intr-una din postarile anterioare despre acest proiect, scriam si despre ce pasi fac cei din Asociatia Bibliotecarilor si proiectul lor Biblionet. Ei pot fi niste parteneri seriosi si pentru intentia noastra, iar acum chiar pot incepe derularea propriului program – sunt cei care vor dota bibliotecile cu calculatoare!
  http://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/101869/Bill-Gates-a-donat-bibliotecilor-din-Romania-26-9-mil-dolari.html

 7. Bibliotecaru

  În acest caz m-am liniştit pentru că m-aţi convins că nu voi apuca să trăiesc îndeajuns de mult pentru a vedea acest proiect început. Nici nu mai vorbesc despre un proiect finalizat. Ştiam eu că este prea frumos să fie adevărat.

Lasă un răspuns