Iri și Miko au trimis-o pe Moni la muncă, în SUA

Episodul 7 – Monica își povestește viața

În 2010, un prieten american al celui care devenise naşul nostru, Matei Miko, mi-a sugerat să vin în SUA să filmez nişte reclame. Din orice sumă de bani pe care aş fi câştigat-o, Matei Miko primea 20 la sută. Acesta, Matei Miko, a fost încântat de această perspectivă şi aceştia au fost cei care probabil l-au convins pe soţul meu să îmi spună că eventuala mea plecare în SUA împreună cu Irina reprezintă „cea mai tare idee”. Eu am rămas surprinsă când, după ce mi-am exprimat această idee de a pleca în SUA şI mă pregăteam să o susţin şi să îmi conving soţul, acesta, din prima, mi-a spus că este de acord ca eu şi Irina să plecăm şi că aceasta reprezintă „cea mai tare idee” pe care am avut-o!

Cu acordul soţului meu, atât eu cât şi fiica noastră am plecat în SUA. Nu am plecat la distracţie, ci la învăţătură şi muncă. Eram singură şi anonimă. Acest anonimat mi-a dat linişte şi energie să fiu puternică, să devin puternică. Nu ne-a ajutat cu aproape nimic (cu excepţia faptului că ne-a cumpărat o maşină BMW second-hand ca să o pot duce pe Irina de acasă la grădiniţă). Am fost nevoită să mă întorc în România pentru diferite prezentări de modă pentru a obţine banii de chirie şi cele necesare traiului.

Fetiţa mea s-a integrat bine la grădiniţa americană şi a început să vorbească în engleză (lucru pe care în România refuza să îl facă). Teama de sărăcie a soţului meu l-a înrăit şi l-a îndepărtat de noi.

Lasă un răspuns