Și Sebastian Bodu a fost filmat de jurnaliștii englezi

Nu numai Adrian Severin s-a întâlnit cu jurnalistii de la The Sunday Times, ci și Sebastian Bodu. Au discutat despre amendamentul pentru care Severin făcuse lobby contra sumei de 12.000 de euro, după cum reiese din articolul publicat de englezi și din înregistrarea postată. Filmarea discuției cu Sebastian Bodu nu a fost dată încă publicității, dar despre această întâlnire povestește chiar Bodu pe blogul său:

Ulterior discuţiei cu Adrian Severin am fost contactat de un reporter de la ziarul britanic The Sunday Times care m-a întrebat de amendamentele depuse la raportul meu şi, mai ales, dacă am discutat cu Severin despre unul dintre ele şi dacă ştiu că Severin a luat bani de la o firmă de lobby pentru acest lucru. Am susţinut ceea ce susţin şi acum, aşa cum am explicat mai sus. Aşadar amendamentul a fost depus cu bună credinţă şi reprezintă poziţia mea exprimată public cu mult înainte de februarie. De altfel, justificarea tehnica a amendamentului, asa cum a fost depus de mine este destul de diferita de cea a lui Adrian Severin. În plus, habar nu aveam că cineva a primit bani de la lobbişti. Adrian Severin nu mi-a dezvăluit acest lucru şi nici nu am bănuit, având în vede că a cere extinderea acelui termen (prea scurt) nu reprezenta un lucru nici incorect şi nici foarte elaborat”.

Citind această mărturisire, a fost nomal să mă întreb ca jurnalist:

1. Când Sebastian Bodu a fost contactat de reporter (în luna februarie, după cum scrie europarlamentarul român) acesta și-a declinat identitatea de jurnalist la The Sunday Times? Dacă nu, înseamnă că și-a adus aminte de episod cand a citit dezvăluirile din săptămânalul englezesc, adică la izbucnirea scandalului, iar atunci a realizat că a vorbit cu un reporter.

2. De ce, dacă a descoperit că l-a târât într-un scandal de proporții, Bodu nu sărit la beregata lui Severin și nu a avut o poziție mult mai tranșantă, mai ales că fac parte din partide opozante?

3. Sebastian Bodu i-a spus lui Adrian Severin despre discuția cu reporterul englez,  despre amendament și despre ”secretul” împărtășit lui, precum că liderul de la PSD a luat bani de la o firmă pentru a face lobby pentru amendamentul pe care el îl promovase?

Mi-ar placea să-l aud pe Sebastian Bodu lămurind aceste lucruri la tv sau măcar pe blogul său.

PS. Povestea cu Adrian Severin nu a căzut bine în PSD. Se pare că astăzi, după Biroul Permanent, Victor Ponta va ieși cu o declarație nu tocmai favorabilă europarlamentarului, mai ales că despre activitatea și comportamentul lui Severin la Bruxelles are informații la prima mână de la soția sa, Daciana fiind de asemenea trimisa României în Parlamentul European.

UP Date

Click: „Reuniunile celor trei europarlamentari, printre care și Severin, cu așa-zișii lobby-iști au fost filmate în secret şi au avut loc în baruri, restaurante şi birouri ale parlamentului, două clădiri în Bruxelles şi Strasbourg.

„Această descoperire ar putea să creeze unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria Parlamentului European,” mai scrie The Sunday Times. Conform regulilor PE, europarlamentarii trebuie să se abțină de la a accepta orice fel de cadou sau beneficiu care ar afecta felul în care aceştia își exercită responsabilitățile.”

3 păreri la “Și Sebastian Bodu a fost filmat de jurnaliștii englezi

  1. Sebastian Bodu

    Stimata doamna, cred ca sunteti singura care nu a inteles postarea mea. Individul de la Sunday Times m-a sunat la telefon, in calitate de jurnalist si nu de pretis lobbist, dupa ce s-au devoalat fata de Adrian Severin. M-a intrebat despre amendamentele mele, a insistat asupra aceluia solicitat lui Severin si m-a ntrebat daca Severin mi-a spus ca a luat bani pentru el. Raspunsul meu a fost transant: Severin nu a avut nici o contributie, amendamentul fusese anuntat ca vreau sa il fac cu trei luni inainte iar de bani hadar nu aveam nici nu mi-a spus si nici nu am banuit, pt ca era un amendament logic, necesar. De aceea a fost depus si de alte persoane, fara legatura cu scandalul (un german si un bulgar). Ca nu am stiut si ca nu m-a influentat Severin rezulta si din filmuletul cu Severin, daca nu ati bagat de seama.

    Despre tarasenia cu reporterii sub acoperire s-a aflat imediat ce acestia s-au devoalat in fata lui Severin. Eu l-am luat pe Sevarin la intrebari dupa ce m-a sunat reporterul ca sa mi-l toarne pe Severin, altii poate pe ceilalti doi incriminati. Si uite asa a aflat tot Parlamentul, cu doua saptamani inante sa apara articolul. Stia deci si Daciana Sarbu, precum si portarii din Parlamentul European.
    Sau poate ar trebui sa recunosc faptul ca da, si e am fost inregistrat, insa a sunat Traian Basescu la Sunday Times si oe mine m-au iertat

  2. Pingback: Simona Ionescu » Sebastian Bodu: „M-a sunat reporterul ca să mi-l toarne pe Severin”

Lasă un răspuns