Presa, în galeată!

Nimic nu e mai amar, mai inconfortabil pentru un ziarist, care-si iubeste si respecta meseria, decat sa admita ca presa e intr-o mareeee galeata cu mocirla (expresia poate fi mult mai dura, dar sunt o doamna!). Fara vlaga, subordonata autocenzurii, fara modele, actionand haotic, cu sefi preocupati mai mult de card decat de trasarea unor teme, idei sau proiecte subalternilor, presa se afunda. Iar ziaristii, jurnalistii in genere, simt ca se rup de public, ca Puterea rade had de dupa cortina, ca tot ce s-a castigat dupa 89 se duce de rapa.

Restul…sunt comentarii!

12 păreri la “Presa, în galeată!

 1. Inoan

  Simona, noi stim foarte bine ca toata acesta situatie este cauzata de faptul ca in presa sint foarte putini profesionisti adevarati. Tropaie urechistii, oportunistii, analfabetii.

  Amatorismul e la el acasa. Cred ca nu exista o alta meserie care sa fi decazut atit de mult tocmai cind existau destule conditii pentru ca ea sa explodeze, nu sa infloresca. Nu ne place dar asta e !
  Ca oricare alta, si presa este o profesie in care exista reguli. Si aici poti face treba daca esti doar perseverent. Asta pina la un punct. Cred ca pentru a face presa buna trebuie sa ai si un dram de nebunie. Sa nu iti pese de tine dar sa te doara de altii. Tot in meseria noastra unii, putini, au talent iar altii, poate 2-3, geniu. Nu ajunge.

  Cel mai trist este faptul ca acum o presa facuta asa cum trebuie ar rasturna multe. E un moment deosebit. Se intimpla atitea… Subiectele, pur si simplu, colcaie. Dar tocmai aici este partea trista: avem cele mai bune situatii pentru a face ca jurnalistii sa straluceasca dar, in fapt, incalecata de amatori si profitori de doi lei, presa a ajuns catelusul sfrijit, jigarit, flamind si bolnav in care da, fiecare cum poate, cite un sut. Macar si de amuzament.

 2. renata

  Am putea începe prin a numi, cu nume şi prenume, cîţiva ziarişti care se opun găleţii. Pe urmă lucurile vin de la sine.
  Deci, Simona, pe cine am putea înfige în ţeapa listei?

 3. Deceneu

  Evolutia presei este similara cu a economiei, adica a intrat in „vrie”.
  Publicatile independente au renuntat la deontologie pentru finantare, finantare care a pretins o anumita pozitie din partea publicatiei. Credibilitatea a scazut odata cu evitarea subiectelor importante-masurile si focusarea pe persoane si declaratile lor, si odata cu credibilitatea s-a dus si audienta.
  Desi exista posturi de radio si tv nu ai ce urmarii.
  Desi exista cotidine nu ai ce citii.
  Nu aflii cauzele si solutile la problemele cotidiene.
  Totul se invarte in jurul acelorasi politicieni a rocadei lor prezentata ca o mare cadere sau decadere, urmata de o reabilitare.

 4. Simona Ionescu Autor articol

  Poate ca opiniile voastre vor pune in miscare mintile unor conducatori de gazete rutinati sau care nu gasesc solutii pentru a creste tiraje sau, in cazul televiziunilor, pentru a creste audienta. Poate ca reporterii vor intelege ca subiectele lor plictisesc opinia publica. Si poate…se va suda din nou relatia jurnalist-cititor (telespectator).

 5. Pingback: Septembrie | Ioan Usca

 6. Pingback: Zmeul (II) | Gabriela Savitsky

 7. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Zmee. Pentru Gabriela

Lasă un răspuns