Sotul Madalinei Manole trebuie sa inteleaga ca lumea nu e rea, ci suspicioasa

Din punctul de vedere al procurorilor, ancheta privind moartea Madalinei Manole nu s-a incheiat, desi primele concluzii si marturii conduc spre varianta sinuciderii. Medicul legist a gasit organele interne arse de insecticidul baut si extras din stomacul cantaretei. Atentie! 400ml era tot lichidul gasit in stomac, nu cantitatea de furadan, asa cum au consemnat ziaristii. Nici un autopsier n-ar fi putut separa solutia ucigasa de restul lichidelor pe care le contine stomacul.

Nici semnele de pe corp n-au ridicat suspiciuni. Capul spart in cadere si balta de sange sunt lucruri des intalnite si sunt explicate stiintific prin faptul ca zona de la nivelul pielii capului este intens vascularizata. Daca aveti copii care si-au spart capul, stiti despre ce vorbesc. Legistul a explicat, de asemenea, ca petele vinete de pe fata vedetei sunt urmele otravei – „pete de furadan”. Daca nu mai exista nici un fel de urme de violenta pe corp, iar anchetatorii nu au ascuns intentionat vreun indiciu care ar tulbura cercetarea, atunci varianta sinuciderii va fi verdictul final. Daca insa au pastrat niste asi in maneca, nedezvaluind presei ca ar putea exista si varianta unei inscenari a sinuciderii, atunci verdictul final va sosi la prezentarea raportului medico-legal complet.

Invinuirile aduse de parintii Madalinei Manole sotului si soacrei ei vizavi de o vina morala nu vor putea fi demonstrate in asa fel incat sa conduca la vreo condamnare in justitie. Este clar ca vor urma lungi dispute intre cele doua familii (avem exemplul Elodia/Cioaca), iar tragedia se va transforma intr-o telenovela ce va gravita in jurul micutului orfan si a averii.

Am citit interviul acordat de sotul Madalinei ProTV-ului, precum si multitudinea de comentarii gasite pe site-urile care l-au preluat. Cam mistic mi s-a parut sotul si usor teatral. Am vazut deja ca exista doua tabere, pro si contra – unii cred ca Petru a ucis-o si a inscenat sinuciderea, altii ii iau virulent apararea. Greu de inghitit pentru Petru Mircea aceasta papara, la fel de amara ca otrava bauta de sotia lui! Dar cand esti barbatul unei vedete de talia Madalinei, ti-ai asumat riscuri. Iar moartea ei a bulversat acum o tara intreaga. Oamenii isi pun intrebari: 1. cum de a cautat atat de rapid in memoria telefonului Madalinei, la Mesaje, ca sa gaseasca dovada actului suicidal, cand cel mai firesc, cand abia a constatat ca i-a murit sotia, era sa caute sa vada daca ea a primit sau a dat vreun apel? 2. de ce a sunat la 961 si nu la 112, cand primul numar aproape ca a fost uitat? 3. a spus operatoarei de la Ambulanta Ilfov ca e vorba de Madalina Manole, fiindca e vorba de 30 de minute de la apel la sosirea Salvarii doar cu o asistenta? 4. de ce nu a sunat imediat sa-i anunte pe parintii Madalinei ce s-a intamplat cu fiica lor? Etc, etc, etc…

Petru Mircea nu rebuie sa fie suparat pe cei care il suspecteaza. Timpul si anchetatorii le vor lamuri pe toate. El trebuie sa inteleaga ca lumea nu e rea, ci doar suspicioasa. Au mai fost cazuri in care sotul si-a suprimat sotia si a inscenat o crima in scop de jaf sau o sinucidere. Despre unul din ele, cu totul si cu totul deosebit, am sa va povestesc maine.

6 păreri la “Sotul Madalinei Manole trebuie sa inteleaga ca lumea nu e rea, ci suspicioasa

 1. renata

  Am căzut şi eu în păcatul celor care-o fac acum pe detectivii. 🙂
  Găseşti aici http://renatablogr.blogspot.com/2010/07/putina-luciditate.html
  două paragrafe marcate cu albastru, despre otrăvirea cu asemenea substanţe.
  Doar de dragul discuţiei:
  – dacă au mai existat, într-adevăr, tentative de sinucidere cu substanţe (la paracetamol doza letală e incredibil de mică, faţă de cât de puţin toxic pare medicamentul şi cât de banal), au mai existat şi spitalizări. În asemenea situaţii, pacientul odată salvat estre internat la psihiatrie FĂRĂ să i se ceară acordul, lui sau familiei acestuia. Există un protocol medical care nu se încalcă în astfel de cazuri.
  – uciderea cuiva cu tentative de sinucidere în antecedenţă scade, cred, suspiciunea de crimă.
  – singurele aspecte care „nu prea stau în picioare” sunt luciditatea, calmul şi răbdarea cu care MM a compus un mesaj pe telefon ca bilet de adio (caracteristic sinucigaşilor) şi lipsa totală a aceloraşi trăsături, în calitate de mamă a unui copil atât de mic.
  Privit din afară, gestul MM pare îndreptat exclusiv împotriva copilului, acesta urmând a fi cel mai prejudiciat de dispariţia ei.
  – mi se pare firesc să nu-i anunţi primii pe părinţii victimei, să întârzii momentul (e teribil de greu să dai o asemenea ştire celor mai apropiaţi mortului), dar mi se pare ciudat comportamentul soţului de-a lungul interviului, cel pe care l-am văzut eu , cel puţin. Nu vreau să zic, doamne fereşte, că el a omorât-o, ci că nu era chiar aşa de îndurerat pe cât te-ai fi aşteptat şi că, în mod normal, ar fi trebuit să refuze orice contact cu presa. (vezi cazul părinţilor lui Nemescu)
  – nu mă pot împiedica să mă gândesc că fiecare secundă de mediatizare a acestei tragedii familiale a mai vândut un CD cu MM.
  – m-a zgâriat neplăcut la ureche insistenţa cu care soţul folosea pluralul, demonstrând că erau nedespărţiţi, de la cumpărăturile în supermarket şi până la duhovnic. Duhovnic?! Câţi bărbaţi de 40 de ani au un un duhovnic? N-am auzit până acum să te duci la spovedanie în grup sau în cuplu.
  Şi mi se pare de-o ipocrizie fără margini să susţii că un popă rezolvă problemele de cuplu, dacă există.
  După cum nici pe cele legate de succesul personal în lumea scenei.

 2. Bibliotecaru

  Eu cred că este greu pentru soţ tocmai din motivul că nimeni nu este alături de el în aceste momente, toţi sunt „sus-picioşi” şi, mai ales, „jos-picioşi”, pentru că unele atacuri sunt chiar josnice. Oricâte semne de întrebare ar fi, şi eu am semnul de întrebare al SMS-ului care nu se pupă cu sinuciderea, cu atât mai mult dacă a fost una minuţios pregătită, nimeni nu ar trebui să-l bată pe la cap cu aşa ceva, ar trebui lăsată procuratura să-şi facă meseria.

 3. smi

  madalina a baut paharul cu furadan, chinuindu-se sa-l dea pe tot pe gat (va dati seama cu cata furie…) caci numai vaporii lui iti ard pielea, iar cand iti a tinge carnea e pur si simplu tortura. S-a panicat (ca orice om, instinctul natural de frica de moarte si-a spus cuvantul), a inceput sa „horcaie”, caci asa se face de la otrava, sa scoata sunete ingrozitoare de la arsurile de pe esofag, sa iasa cu ultimele puteri pe hol ca sa cheme ajutor. A cazut, facand „spumele ” specifice celor care inghit otrava, curgandu-i si sange pe urechi -tot specific, iar asa se explica si balta de sange-. Ce a avut ea la cap era practic o julitura… Dupa moarte, zonele tumefiate… se tumefiaza si mai tare. Deci nu e vorba de o plaga deschisa.
  Si in concluzie, nimeni nu a auzit nimic??!!
  In fine… nu cred ca barba-su sau soacra-sa i-au turnat pe gat furadan, asta pica inca de la autopsie, dar sunt 100% positive ca ei au fost motivul, motivatia…

 4. Pingback: Pe cand o exorcizare transmisa in direct? « Hai ca se poate!

 5. Pingback: Simona Ionescu » Mădălina Manole nu a băut otrava din pahar

Lasă un răspuns