Marţafoii lui Băsescu

Nu vi se pare că zicerea lui Ceauşescu – „mai puneţi o haină în plus” e aidoma cu ce ne spune acum Băsescu şi ai lui – „trebuie să facem sacrificii, să strângeţi cureaua”? Mie mi se pare ca da. Ambele de un cinism ce-ti urcă sângele în cap şi, oricât ai fi de educat, solbozeşti înjurătura printre dinţi cu patos. Stau de 6 ani cocoţaţi în fruntea ţării, ei n-au făcut nici un sacrificiu (dimpotrivă, le-au crescut averile) şi acum ne spun că suntem pe buza prăpastiei şi riscăm să ne ia dracu daca nu dăm la buget procente din pensii, din salarii, din banii aia puţini ai copiilor! Mai apar şi unii nesimţiţi care ne spun la televizor cum îşi donează ei salariul bugetului sau cum o să-şi umple rezervorul limuzinei de la minister cu banii lui. Păi, ei au de unde da, că nu trăiesc din aia 8.000-9.000 de lei de pe ştatul de plata! Dar unul care duce acasa un sfert sau 10% din suma asta, cum să reziste? Ca pe vremea lui Ceausescu? Atunci marţafoii ăştia de la finanţe şi din restul guvernului să aplice metodele lui nea Nicu: raţii la alimente, circulaţia maşinilor din două în două weekenduri, oprirea luminii si a gazelor etc, etc… Că parcă erau mai de supravieţuire decât cele propuse de ei!

6 păreri la “Marţafoii lui Băsescu

 1. Adrian SM

  Dacă ar dona 80-90 la sută din ce au acumulat de când sunt la guvernare tot le-ar rămâne destul ca să trăiască cu mult mai bine ca mine. Mama în prima seară când s-au anunţat noile măsuri ale guvernului Băsescu privea împietrită televizorul. De ieri a trecut la înjurături în două limbi…:)
  Eu am o mare nelămurire. Aşa ştiam că dobânzile la depozitele bancare erau impozitate cu 16%. Atunci ce e cu anunţul făcut de Chioru? În orice caz dacă va introduce un nou impozit pe dobânda la depozitul bancar pe lângă cel existent eu l-am lichidat urgent, cumpăr euro şi-i plasez la o bancă din străinătate,probabil italiană sau austriacă.

 2. Pingback: Pentru ce l-am ucis pe Ceauşescu? « OmulFărăChip

 3. Simona Ionescu Autor articol

  Adrian, gasesc astia niste solutii… Iar in timpul asta, Boc da bani pt sala de sport in satul lui taica-su, se pun borduri duble…

 4. Adrian SM

  Am văzut Simona ultimele noutăţi de la palatul Primăverii. Mie unul mi se pare cel puţin ciudată suplimentarea fondurilor pentru serviciile secrete. La noi în Satu Mare sereiştii au devenit mai „băţoşi” de la o vreme… Iar un fost securist,probabil actual sereist, pe care-l văd aproape zilnic se simte şi el „tare pe felie”…

 5. Pingback: De dulce « Ioan Usca

 6. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Incredibil…

Lasă un răspuns