Cand Politia vrea sa aplice legea…

„Mircea” a postat la comentariile articolului anterior un text in care relateaza o intamplare deosebita. Am considerat ca merita sa o cunoastem cat mai multi, asa ca am transformat-o intr-un post! E alta amaraciune a unui roman. E de citit! Si poate vede cineva din Politia de la Bucuresti si le da solutii colegilor moldoveni.

Trimis în 7 Mai 2010 la 14:40

Am ajuns sa regret, ca multi altii, ca sint roman.
TOTI OAMENII CU HANDICAP din Botosani au primit (sau vor primi) acasa vizita unui politist comunitar insotit facultativ si de unul de la rutiera pentru A PREDA PERMISUL AUTO in vederea lamuririi situatiei medicale. Totul a pornit de la prefectul jud botosani care a descoperit ca pe lista posesorilor de permise auto exista oameni cu handicap care au boli incompatibile cu calitatea de sofer. De aici si pina la a se face confuzie si a se generaliza la toti oamenii cu handicap nu a fost decit un mic pas.
Procedura in sine este abuziva, eu nu sint obligat sa dau permisul nici macar pentru control in trafic decit daca am fost prins incalcind codul rutier. Ce vor ei sa aplice ar fi pentru situatia in care am fost declarat inapt pentru a conduce autoturisme. Ori nu am fost declarat ! Ei iau permisul si dupa aia… umblati voi de prosti sa il recuperati si sa dovediti ca sinteti apti…
Am prieteni care numai nu vorbesc singuri… Au ramas fara drept de conducere… (Se ridica permisul FARA ADEVERINTA cu drept de conducere !) Pai cum sa se deplaseze ei acu la politie, la spital, la comisie daca nu au permis… Taman noi astia care avem nevoie de masina pentru a ne asigura mobilitatea. .. Numai in Romania !
Eu l-am trimis la plimbare pe nenea bugetaru care a batut drumul pina la usa mea (eu nu prea stau pe acasa, am servici, umblu mult, deci va dati seama ca m-a cautat omul vreo 2 saptamini pina sa dea de mine) recomandindu- i serios sa comunice sefului lui sa imi ceara permisul in scris, prin scrisoare cu confirmare de primire, cu antet si semnatura, sa raspundem fiecare pentru faptele noastre, nu sa imi bata la usa si sa imi ceara verbal sa “ii arat nitel” permisul…
La final a plecat omul numai cu un proces verbal cum ca mi-a adus la cunostinta si ca am refuzat predarea. Si mi-a comunicat ca daca sint prins in trafic, se cheama infractiune. Uite-asa am ajuns infractor in Romania !
Am vrut sa scriu pe lista sa aflati si voi ce se mai intimpla prin tara, poate se gaseste vreun ong sa protesteze sau poate aveti idei cu ce ar fi de facut.
Eu sint hotarit sa le cer in scris cum justifica treaba asta, cine a emis ordinul, in caza carui act normativ. Le trimit la toti, daca tot papa banii bugetului atunci sa cheltuiasca si niste timbre cu scrisorile.
Mircea

PS De citit, neaparat, si asta! Un coleg de/al meu, batut de Nasi si politisti in tren!

6 păreri la “Cand Politia vrea sa aplice legea…

 1. Bibliotecaru

  🙂
  Păi dacă nu pupă condurul îndeajuns…

  Colegul bătut ar trebui să se bucure… înseamnă că este îndeajuns de cunoscut pentru a fi identificat de naşi în tren.

  Eu, când ies pe stradă, deşi şi copii din căruţ îmi fac cu mâna când trec pe lângă mine, nimeni nu mă cunoaşte (dar multă lume mă confundă cu alţii, ceea ce nu se pune la celebritate, dimpotrivă). E posibil aşa ceva?
  🙂

 2. Pingback: In atentia somerilor din Romania « Hai ca se poate!

 3. Pingback: Mirela Pete. Blog » Blog Archive » Posibile reușite

 4. Zamfir

  Facţi şi voi o comisie şi mergeţi la tov. prefect acasă şi verificaţi dacă e întreg la cap.

Lasă un răspuns