Poponeţ, o poreclă ca un gard vopsit

poponet-s-cuplat-alina-crisan

Ieri, când toată lumea fierbea de anunţul preşedintelui că scad salariile şi pensiile, eu îl „externalizam” pe Poponeţ! Adică răspundeam întrebărilor unor ziarişti de la trei publicaţii din Germania, sosiţi la Bucureşti pentru documentarea unor articole despre viaţa mondenă din România. Personaje, cluburi, distracţii, lux… Ghid le era un fost coleg din presă, vorbitor de germană. El le tradusese o grămadă de articole din tabloide şi din revistele mondene. Au vibrat total la titlurile despre Codin Maticiuc, cu a sa poreclă incitantă – Poponeţ şi de care tipul ăsta pare să nu scape vreodată. Le-am creionat nemţilor personajul, aşa cum îl ştiam eu din presă sau din dialogul pe care l-am purtat cu Codin la un moment dat.
A, Poponeţ nu e un gay monden?! Le-am dezumflat niţel subiectul, fiindcă porecla (şi în germană folosec termenul „popou”) li s-a părut a avea conotaţii sexuale. D-asta urăşte porecla şi Codin Maticiuc, care la 30 de ani, conduce firme din afacerea de familie. Acum, însă, va face valuri cu ea şi în presa din Germania.
L-am sunat pe „subiect”, pentru a vorbi el însuşi cu ziariştii. Întâi a fost surprins, apoi a acceptat să le dau numărul lui pentru un dialog. Mi-a dezvăluit, însă, şi un lucru pe care-l consider demn de o ştire pentru colegii de la monden.
Codin Maticiuc fuge de presă, nu dă interviuri, nu apare la televizor. O revistă nou apărută îl presează pentru o exclusivitate de zile mari. I-a spus jurnalistei că face interviul doar dacă revista va vărsa, timp de câteva luni, suma de 500 de euro în contul orfelinatului pe care îl patronează şi subvenţionează de ani de zile. Acum aşteaptă răspunsul.
Of, am uitat să-l întreb cu ce vedetă s-a mai combinat după Ana Lesko, Raluca Lăzăruţ şi Maria Dinulescu!

12 păreri la “Poponeţ, o poreclă ca un gard vopsit

 1. Argusdre

  Din experienta proprie de viata (am 60 ani) stiu ca oamenii seriosi, la locul lor, educati, civilizati, etc, nu prea primesc porecle…Bagabontii, aia de bani gata, puslamalele si putorile insa primesc.

 2. smi

  In opinia mea, experienta de viata iti dovedeste ca totul este imprevizibil si ca nu mergem dupa un tipar anume. Cred ca experienta ta de viata s-a petrecut doar pe perioada comunismului si acolo a si ramas.

  Eu il apreciez pe Codin, chiar daca i se spune „poponet”. Asta pentru ca stiu ce fel de om este cu adevarat, in afara tabloidelor, pentru ca i-am vazut de multe ori numele trecut pe listele de donatii pentru copii amarati. E o porecla puerila, iar copiii pe care i-a ajutat il iubesc ca pe un tata si ii urasc pe cei care-l apeleaza in acest fel.

 3. Bibliotecaru

  Nu ştiu cine este Raluca Lăzăruţ, dar Maria Dinulescu parcă este o actriţă bună care, în loc să facă film adevărat, s-a apucat de telenovele… Greşesc? Apropo, Ana Lesko mai pictează?

 4. Simona Ionescu Autor articol

  Vai, Biblio, Raluca Lăzăruţ e crainică la Antene! Ce de lipsuri… Despre Maria Dinulescu am eu lipsuri. Habar n-am dacă s-a apucat de telenovele! Iar Ana Lesko…da, zice că mai pictează, dar nu la Iri şi, probabil, din ce în ce mai rar.

 5. gabi

  Simona, felicitari pentru titlu! Mi-aduci aminte de Nistorescu. E chiar bun.

 6. Argusdre

  smi (o fi de la Smil ??),
  Inca odata se confirma ca mucosii, desi sunt si prost educati si mai putin scoliti, se reped ca fata mare la maritat atunci cand li se pare lor ca l-au prins pe D-zeu de un picior…Daca erai atent si bineinteles aveai si ceva graunte in bila, observai ca n-am generalizat aspectul ci am scris „ca oamenii seriosi nu prea primesc porecle”ceea ce duce la concluzia ca unii ar putea totusi primi.
  Cat priveste trimiterea cu usurinta la „perioada comunista” demonstreaza lipsa aparatului de logica , chestia devenind un fel de lozinca si atat, a alora care nu-si gasesc argumente… Oricum, in speranta ca vei mai capata un dram de graunte in plus din aceasta postare, iti garantez ca-n perioada aia comunista scoala era scoala, educatia era educatie, iar elevii erau elevi.In perioada aia comunista s-a muncit serios, astfel incat marii bogatasi de azi au avut pe ce pune mana fara a se mai obosi, iar parintii acestui Curulet au putut de asemenea acumula si ei, am inteles , destula avere, astfel ca odrasla sa aiba de unde porni….
  Si mai lasa ba lozincile ca nu te fac mai destept decat te-a creat natura.

 7. Bibliotecaru

  @ Simona Ionescu
  🙂
  Acum că am fost făcut curios şi am căutat pe Google… Am descoperit că Raluca Lăzăruţ a fost în Big Brother… Da domnule, o ştiu… am urmărit-o acolo, la Prima… Habar nu am ce face domnia sa la televiziune.

  Cum nu ştiţi de Maria Dinulescu în telenovele…
  http://www.trilulilu.ro/ionutznicolitza/d42245d097b90e
  Este adevărat că la numele mari care sunt în această telenovelă, a ieşit cu mult mai slabă decât era cazul.

  Eu am descoperit-o cu adevărat în 17 minute întârziere, un scurt metraj în regia lui Cătălin Mitulescu, după aceea ma căutat şi alte filme cu domnia sa.

  În sfârşit, Ana Lesko pictează infinit mai bine decât cântă… Eu cred că dacă s-ar ţine de pictură ar face cu adevărat carieră, mai ales că are o cotă ridicată pentru pictura din România. (o aştept cu un tablou cadou pentru că i-am făcut reclamă 😀 )

 8. Pingback: Veşti bune. Numai de la bune în sus :) « Sătmăreanca

 9. smi

  6. Argusdre – 8 Mai 2010

  smi (o fi de la Smil ??),
  Inca odata se confirma ca mucosii, desi sunt si prost educati si mai putin scoliti, se reped ca fata mare la maritat atunci cand li se pare lor ca l-au prins pe D-zeu de un picior…Daca erai atent si bineinteles aveai si ceva graunte in bila, observai ca n-am generalizat aspectul ci am scris “ca oamenii seriosi nu prea primesc porecle”ceea ce duce la concluzia ca unii ar putea totusi primi.
  Cat priveste trimiterea cu usurinta la “perioada comunista” demonstreaza lipsa aparatului de logica , chestia devenind un fel de lozinca si atat, a alora care nu-si gasesc argumente… Oricum, in speranta ca vei mai capata un dram de graunte in plus din aceasta postare, iti garantez ca-n perioada aia comunista scoala era scoala, educatia era educatie, iar elevii erau elevi.In perioada aia comunista s-a muncit serios, astfel incat marii bogatasi de azi au avut pe ce pune mana fara a se mai obosi, iar parintii acestui Curulet au putut de asemenea acumula si ei, am inteles , destula avere, astfel ca odrasla sa aiba de unde porni….
  Si mai lasa ba lozincile ca nu te fac mai destept decat te-a creat natura.

  QED, ai recunoscut ca esti comunist. si mai esti si invidios, senil (perioada comunista nu a fost asa), golan. La revedere, ne pupi undeva. Sa-ti iei adio de la loc in autobuz, mosule!!! (taca, taca, taca … ochiu pe vizor, taca, taca, taca… ) :))

 10. Argusdre

  9. smi – 9 Mai 2010

  6. Argusdre – 8 Mai 2010……….

  QED, ai recunoscut ca esti comunist. si mai esti si invidios, senil (perioada comunista nu a fost asa), golan. La revedere, ne pupi undeva. Sa-ti iei adio de la loc in autobuz, mosule!!! (taca, taca, taca … ochiu pe vizor, taca, taca, taca… )
  Bre „minte-ngusta” prin raspunsul tau nu faci decat sa-mi confirmi amarnic spusele : adica majoritatea tinerilor de acum n-au cultura, n-au educatie, si mai grav n-au minte, mucosi care cred ca se impun prin grobianism, dar care mai intotdeauna n-au logica, n-au argumente si folosesc lozincile „ratacitului pe uscat” , adica „comunistule”, ‘minerule”, „mogulule”, etc.Pariez ca esti portocali pana-n maduva oaselor deoarece numai un tata de EBA putea sa polarizeze in jurul sau toata borfasarimea tarii…
  Cat priveste calificativul de comunist pe care mi l-ai dat, constat ca te referi exact la disciplina, la munca depusa, la buna crestere, la cultura, etc, de atunci si iti garantez ca nu sufera comparatie cu debandada care-i acum.Da tu n-ai de unde sa stii cata vreme nu ti-a crescut nici macar par la puta, daramite creier in cutia ucraineana…Oricum stai linistit, nu iesi cu nimic in evidenta, tara-i plina de prosti mai mult sau mai putin galagiosi.Sa traiesti bine ! (Consoleaza-te !Stiai ca exista o statistica ce arata ca cei cu creier mai putin traiesc o vesnicie ?).

 11. Simona Ionescu Autor articol

  Wau! Ce razboi intre generatii! Lipsesc si eu nitel si va dezlantuiti. Sper ca v-ati racorit si e gata!

 12. McGogoo

  „500 de euro în contul orfelinatului”
  da.. e o stire.
  care schimba perceptia oamenilor despre Poponet.
  ori are un PR bun ori chiar este el un samaritean…

Lasă un răspuns