Cum l-a băgat în corzi Mircea Badea pe premierul Ponta

Sub ochii triști ai lui Gâdea, rămas cu vorba-n gât, Mircea Badea l-a luat la întrebări pe premierul Ponta, cât era el de invitat în platoul Antenei 3, duminică seara. Și l-a cam băgat în corzi. Citiți cu atenție răspunsurile Întâiului Procuror-Premier care a făcut ca anchetatorii unui caz de fraudă să lase totul baltă și să petreacă weekendul cu familia!

Mircea Badea: Dar aş vrea să îl întreb pe domnul prim ministru, când zice am dat un semnal că abuzurile trebuie să înceteze, către cine a dat domnia sa un semnal că procurorii nu sunt cel puţin formal, instituţional în subordinea domniei sale? Către cine dă domnia sa semnale?

Victor Ponta: Nu, nici nu sunt, nu doar formal, nu sunt în subordinea guvernului şi nici nu trebuie să fie în subordinea guvernului. Însă sigur, poliţiştii pe linie instituţională fac parte din MAI, iar prin ministrul justiţiei am această pârghie de a îi cere procurorului general, de a informa CSM. Eu cred însă că semnalul public a fost mai important decât orice alt semnal instituţional.

Mircea Badea: Deci semnalul dumneavoastră era către cetăţenii României, că nu sunt singuri şi că există cineva care îi înţelege, cineva care rezonează.

Victor Ponta: Nu, important e ca acea acţiune pornită în mod sigur greşit a încetat şi dacă procurorii, normal, vor să audieze elevi, o fac în modul normal şi decent.

Mircea Badea: Dar credeţi că acea acţiune a încetat în urma mesajului dumneavoastră public sau a încetat pentru că a încetat din alte motive?

http://www.gryphynmedia.com
Victor Ponta: Nu ştiu. Important e că a încetat.

Mircea Badea: Dar consideraţi că dacă ar fi încetat în urma semnalului dumneavoastră public ar fi o problemă instituţională de intersecţie bizară a puterilor în stat?

Victor Ponta. Nici vorbă…prostia asta cu intervenţia în justiţie, eu nu am vorbit nici despre dosar, nici…astea sunt prostiile coloneilor. Nu am, intervenit cu nimic şi nici nu o să intervin în justiţie. Dar responsabilitatea este a mea dacă sute d e elevi şi părinţi se iau la bătaie cu poliţiştii sigur că e responsabilitatea mea.

Mircea Badea. De ce consideraţi că e responsabilitatea dumneavoastră dacă nu sunt în subordinea dumneavoastră procurorii? În percepţia publică e responsabilitatea dumneavoastră sau faptic?

Victor Ponta: În fapt tot ce se întâmplă în România este în responsabilitatea mea. Cât timp sunt în această funcţie.

Mircea Badea. Eu aici am o opinie uşor diferită faţă de a domnului prim ministru, că nu cred că tot ce se întâmplă în România depinde de primul ministru…

Victor Ponta: Bine, am exagerat.

Mircea Badea:…pentru că ar fi, dacă responsabilitatea ar fi în legătură cu tot ce se întâmplă ar trebui să fie atotputernic, pe cale de consecinţă ceea ce nu cred că e cazul.

Lasă un răspuns