Mara, fetiţa salvată de ficatul unui alt copil şi de priceperea medicului Irinel Popescu

Nu există satisfacţie mai mare a ceea ce fac pentru copiii bolnavi, decât atunci când sună telefonul şi aflu de la un părine că o fetiţă sau un băieţel a depăşit hopul şi  boala a fost înfrântă. Atunci îmi doresc ca vestea să o afle toţi cei care, cu inima deschisă, au donat bani, medicamente, hăinuţe şi jucării pentru ca acel copil şi familia sa să aibă şansă la o altă viaţă. Ştiu că merită şi ei, cititorii, să ştie că gestul lor a fost salvator. Atunci scriu. Scriu în ziarele Libertatea (Campania “Ajută copiii!”) şi Evenimentul zilei (“O şansă copiiilor de la ţară”), am scris în Click! până în mai 2012 (Campania “Din inimă pentru copii”) şi mai scriu pe blogul meu, pe paginile de facebook sau pe site-ul ziaruldelatara.ro. Astfel sper ca mesajul să ajungă la cât mai mulţi din cititorii fideli, dar sunt convinsă că şi alţi oameni vor înţelege că, în cazuri limită, un ajutor mic poate transforma un copil bolnav într-unul sănătos.

Azi, la sfârşit de an, am să va spun povestea unei fetiţe frumoase de la malul mării, care acum începe o viaţă nouă.

mara gatu

Sâmbătă seara, profesorul dr. Irinel Popescu a încheiat un transplant la ficat la Spitalul Fundeni. Pacienta este această fetiţă de 4 ani care a primit un organ perfect compatibil de la un copilaş care s-a stins la vârsta de 3 ani. Părinţii acestuia au vrut să salveze viaţa altui copil şi au acceptat donarea. Totul s-a încheiat cu bine, iar părinţii sunt optimişti, încrezători în profesionalismul medicului Irinel Popescu şi al echipei sale.

Fetiţa care a primit ficatul se numeşte Mara Gâţu şi este unul dintre copiii pe care i-am ajutat şi susţinut financiar în cadrul campaniilor umanitare pe care le-am desfăşurat în ultimii trei ani în presă.  Atunci când am cunoscut-o, Mara avea aproape 2 ani şi o mare-mare problemă: se născuse cu o atrezie a căilor biliare, iar medicii i-au spus mamei că, la un moment dat, după un tratament susţinut, destul de costisitor, copila va avea nevoie de un transplant de ficat. Fetiţa, domiciliată în Năvodari, a intrat pe mâinile calde ale doamnei doctor  Constantinescu de la Spitalul Fundeni care, timp de aproape 3 ani, a pregătit-o pentru un transplant cu şanse de reuşită. Oameni cu suflet mare, care au citit ceea ce am scris despre lupta Marei cu boala, au donat sume de bani care au asigurat fetiţei, afectate şi de ciroză hepatică, hrana şi medicamentele adecvate.

Iată că Dumnezeu s-a îndurat de ea, iar micuţa e bine. Mama ei, Nina Gâţu, păzeşte acum  sala de terapie intensivă, unde fetiţa a fost dusă imediat după ce a fost scosă din sala de operaţie şi e încrezătoare că frumoasa ei va trăi, de acum încolo, viaţa unui copil normal. “Mulţumesc din toată inima tuturor pentru şansa dată fetiţei mele! Părinţilor care ne-au oferit nouă viaţa copilului lor, domnului profesor Irinel Popescu, doamnei doctor Constantinescu şi întregii echipe care s-a ocupat de Mara, oamenilor care au făcut donaţii de-a lungul timpului… Copilul meu a fost salvat datorită oamenilor ! Nu am cuvinte”, mi-a spus Nina Gâţu.

Lasă un răspuns