Vai de capul nostru!

1. Respectarea independenţei Justiţiei;
2. Restabilirea competenţelor Curţii Constituţionale;
3. Respectarea deciziilor Curţii Constituţionale;

4. Transparenţă în numirea Procurorului General şi a şefului DNA;
5. Numirea unui Avocat al Poporului care să fie sprijinit de toate partidele

6. Integritatea să devină o prioritate politică.

Acestea sunt cele 6 conditii puse Puterii de la Bucuresti de catre UE pentru a se desamorsa „ingrijorarea”.

Traim deja evenimente pe care istoria le va consemna. Noi, poporul roman, vom iesi cu fruntea sus din aceasta batalie a politicienilor nostri?

Declaratiile astea de pe HotNews mi s-au parut maxime!

„Premierul Victor Ponta a declarat vineri seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca a transmis Comisiei Europene si presedintelui CE, Jose Manuel Barroso, raspunsurile la cele 11 probleme ridicate de acesta cu privire la situatia politica din Romania.”

Zice Victor Ponta:

Si dl presedinte Barosso mi-a ridicat 11 probleme – „astea sunt cele 11 probleme; nu spunem ca sunteti vinovat, spunem doar ca am vrea raspunsuri la ele”. Eu astazi am facut aceste raspunsuri si le-am transmis catre Comisia Europeana

Mai tarziu, in conferinta de la Cotroceni, Crin Antonescu ne uluieste (cred ca si pe Ponta!) spunandu-ne ca cele 10-11 cerinte ale lui Barosso, recunoscute de premier, nu exista!!!

„Se vorbeste in ultimele ore de cele 10 – 11 porunci pe care presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso, le-ar fi dat premierului. Nu exista asa ceva, nu avem un document in sensul acesta.  Ar fi insemnat o depasire de atributii inacceptabila si de neimaginat a Comisiei Europene”.

Lasă un răspuns