Lacrimile ministrului Mariana Câmpeanu pentru soarta pensionarului leneș

Am văzut lacrimile doamnei ministru Mariana Câmpeanu. Emoționante. Așa am zis și atunci când a văzut-o lăcrimând pe doamna ministru din Italia. Tot pentru nivelul scăzut de trai. Doamna noatră a plâns punctual: pentru pensia de 350 de lei a pensionarului român! Din acest motiv, însă, nu pot să vibrez totalmente cu liberala Mariana Câmpeanu.

Evident că sentimentul de milă, de compasiune există și în mintea și inima mea, însă extrem de dozat în situația de față. Bătrânul sau bătrâna cu pensie de 350 de lei înseamnă că nu a muncit prea mult în viață la tinerețe. A cam tras statul în piept, cum s-ar zice, deoarece cotizațiile sale la fondul de pensii au fost minime. Când, însă, a intervenit neputința, a constatat că venitul e inuman de mic.

Un politician de stânga îl poate ajuta pe pensionarul sărac prin măsuri sociale variate, ba chiar să-i crească pensia de la 350 de lei la 500 de lei, fără să-i pese ce va spune pensionarul cu venit de 500 lei calculat pentru că la viața lui a făcut și ceva școală, a muncit și ceva mai mult. Un politician liberal, însă, nu poate dezerta de la principiul ”fiecare primește după cât muncește!”. De aceea, lacrimile doamnei Câmpeanu sunt fie electorale, fie umori ale vârstei.

Lasă un răspuns