Cei mai mulţi români citesc Click! şi Adevărul

Nouă nu ne e bine ca jurnalisti, dar continuam sa scoatem produse care sunt numarul 1 pe piata. Recentul Studiu Naţional de Audienţă (SNA), realizat de BRAT, în perioada 2 mai 2011-22 ianuarie 2012, confirmă că Adevărul Holding produce cele mai citite ziare. Click! are 647.000 de cititori pe ediţie, Libertatea498.000 de cititori şi Cancan – 381.000 cititori.  Urmează ziarele quality Adevărul – 194.000 de cititori şi Evenimentul zilei – 133.000. Jurnalul naţional nu are evaluare, fiindcă nu şi-a plătit taxa pentru auditare.


6 păreri la “Cei mai mulţi români citesc Click! şi Adevărul

 1. renata

  Simona, semnează jurnaliştii, la angajare, vreun contract, cum că vor face orice le stă în putinţă să-şi imbecilizeze cititorii?

 2. simona ionescu

  Renata, deja astea sunt vorbe de claca pe care vi le inoculeaza realizatorii tv, care nu sunt jurnalisti. Depinde de ce presa alegi sa citesti sau ce articole te atrag. Pentru presa scrisa, alegerea e a cititorului, fiindca el scoate banul din buzunar. Iar cifrele BRAT arata limpede care e optiunea.
  Iar ca sa fiu si mai la obiect, spun ca in tabloidul Click! poti alege sa citesti despre ce tunuri au dat „drumarii”, despre povestea vreunui copil care are nevoie de ajutor sau despre tot felul de pitipoance din showbizz, amante ale VIP-urilor.

 3. renata

  Mulţumesc pentru răspuns, Simona!
  Mi-ar plăcea să scrii pe blog nişte articole despre presa tabloid. Sigur, nu pentru mine în mod special, ci pentru cei mulţi ca mine care consideră „tabloid” un peiorativ.
  Ce crezare să dau unui articol de investigaţie despre tunurile drumarilor, dacă el apare în vecinătatea unui articol despre piţipoance din showbizz? Are nevoie cititorul de can-can-uri despre amantlâcuri să ştie ceva despre cum ne spoliază drumarii de bani? Vor cei preocupaţi doar de probleme „serioase” să afle şi cine cu cine se mai culcă?
  Cumpără cineva o publicaţie de 20 de pagini (am luat cifra la întâmplare) ca să citească numai pagina cu subiecte economice? Ăla care moare de curiozitate să ştie cât e tariful Cruduţei, îşi aruncă măcar ochii pe titlul articolului despre inflaţie? Există cititori care citesc un tabloid din scoarţă în scoarţă?
  Şi mai am încă 100 de întrebări! :))

 4. Simona Ionescu Autor articol

  Renata, la intrebarile tale iti dau doar cifra din articolul scris mai sus: 647.000 cititori zilnic!
  Nu uita, un ziar nu este un produs nisat, el contine de toate, iar cititorul alege ce-i place sa citeasca. Daca da banii pe Click! si nu pe Romania libera, de exemplu, e optiunea lui.
  Despre presa tabloida am vorbit intr/un interviu pe care mi l-a luat Mihnea Maruta si pe care l-am reprodus si pe acest blog.
  http://www.simonaionescu.ro/2011/viata-de-ziarist/mihnea-maru%C8%9Ba-mi-a-luat-un-interviu-despre-presa-tabloida/
  Daca mai ai si alte intrebari, pune-le fara probleme si iti voi raspunde!

 5. Adi

  Daca faci un calcul despre cati romani citesc presa indiferent de ziar,o sa iti dai seama ca in general romanii nu citesc nici un fel de presa si nu ma mir

Lasă un răspuns