Ion Cristoiu s-a întors la Evenimentul zilei, ziarul pe care l-a creat

Preiau în totalitate ştirea dată de fostul meu coleg Mihnea Petru Pârvu, acum câteva zeci de minute, pe site-ul cotidianului Evenimentul zilei. De ce mă bucur, nu trebuie să vă mai spun.

Făcătorul „Evenimentului zilei”, Ion Cristoiu, se întoarce la ziarul care a fost cel mai mare succes de presă de după 1990.

La aproape 20 de ani de la lansarea celebrei „Buline roșii”, maestrul Ion Cristoiu va reveni în redacția pe care el a creat-o și care a consacrat generații întreagi de ziariști. Fanii marelui gazetar îi vor putea citi editorialele, cât de curând, în cotidianul nostru. Cu timpul, implicarea sa în politica editorială a ziarului creat de el, acum două decenii, va spori. Întoarcerea lui Ion Cristoiu în redacția EVZ  coincide cu aniversarea, la vară, a 20 de ani de la lansarea publicației.
Maestrul a părăsit redacția, acum 15 ani, în februarie 1997. În acest interval a avut și două procese cu EVZ din cauza folosirii, fără încuviințarea lui, a numelui său în caseta tehnică a ziarului.
Primul număr din Evenimentul zilei a apărut pe 22 iunie 1992, producând o revoluție pe piața cotidienelor, ajungând la fabulosul tiraj, pentru România, de aproape un milion de exemplare zilnic.Ultima oară când ziarul nostru a apărut pe copertă cu „Bulina roșie” a fost pe 20 iunie 2005, într-o zi de luni. Astăzi, Ion Cristoiu a vizitat redacția pe care a părăsit-o în februarie 1997.

Bine te-ai întors, acasă, Maestre!

9 păreri la “Ion Cristoiu s-a întors la Evenimentul zilei, ziarul pe care l-a creat

  1. mihai

    L-am apreciat mult pe Ion Cristoiu pana la cele doua articole despre EBA cand l-am scos definitiv din sufletul meu

  2. Simona Ionescu Autor articol

    Deocamdata sunt implicata in proiectul umanitar „Din inima pentru copii” pe care l-am creat la Click! si am niste obligatii, inclusiv morale, fata de parinti disperati si fara ajutor. Dar desigur ca mi-e dor de oamenii cu care stiu ca am facut cea mai adevarata presa. Toate la timpul lor, Bibio.

  3. Pingback: Intoarcerea Maestrului Ion Cristoiu la Bulina Rosie: un Eveniment al Zilei care va avea reverberatii epocale | Ziarişti Online

Lasă un răspuns