A murit Viorica Bucur -„Mama desenului animat”!

Ma uitam uluita la o emisiune tv, unde lideri ai PSD acuzau cu vehemeta practica datului de pungi cu alimente la alegerile locale din weekend. Prea virulenti si prea siguri ca, noi, jurnalistii mai batrani si electoratul, am uitat cine a fost intaiul deschizator de drumuri in cumpararea de voturi. Ma pregateam sa scriu ceva despre strategia asta paguboasa, aleasa de politicienii PSD si menita sa slabeasca din nou Opozitia, cand am aflat vestea cea neagra: A murit criticul de film si realizatoarea tv Viorica Bucur! „Mama desenului animat” pentru multi-multi dintre noi.

Comicii politici- vestiti ai micului ecran nici nu mai contau.

Pioasa amintire! Am crescut si eu si mi-au crescut si copiii cu emisiunile ei abundand de desene animate. Erau dintre putinele raze ce ne incalzeau sufletele in zilele terne si reci ale dictaturii. „Gala desenului animat” au apucat-o cateva generatii, fiindca s-a intins in perioada 1974-1992. Eu mi-am trait adolescenta cu „Istoria filmului”, iar gustul pentru vizionarea unor anumite pelicule i-l datorez si doamnei Viorica Bucur.

S-a stins din viata din cauza unui cancer la pancreas, aflu din declaratia unui apropiat, citat de Mediafax. O vor inmormanta miercuri, la Manastirea Cernica. Nu stiu cati ani avea si nici nu am facut vreun efort sa aflu. In mintea mea, ii aud vocea cand isi incepea prezentarea vreunui episod cu Donald Duck sau cu Tom si Jerry si asa vreau sa ramana!

Dumnezeu s-o odihneasca!

O părere la “A murit Viorica Bucur -„Mama desenului animat”!

Lasă un răspuns