Cât te costă să mănânci un păstrăv în munţi!

Vine weekendul şi poate vi se năzare să plecaţi spre munţii din Ardeal, aşa cum am făcut noi săptămâna trecută. Vă dau nişte ponturi de masă bună-bună şi ieftină, căci pe noi ne-a umplut de uimire! Sunt valabile dacă ajungeţi în Pasul Tihuţa, dar, în general în zona Bistriţei şi a Bucovinei, spre Vatra Dornei,  preţurile sunt cuminţi în comparaţie cu Bucureţtiul şi partea de sud-est a ţării. N-o mai lungesc, findcă reacţiile pe care o să le aveţi citind le-am avut şi noi.

peste

Păstrăvul ăsta l-am mâncat la Cabana Bradului, în Valea Străjii, puţin înainte de Pasul Tihuţa. Până să-l avem noi în farfurie, a înotat vioi în bazinul cu apă de râu, amenajat lângă cabană. Tot ce vedeţi în farfurie a costat 13 lei, adică păstravul (5 lei suta de grame) şi mămăliguţa. Cu banii aştia, la bufetul redacţiei mănânc o salată bulgărească.

Să vă surprind cu alte oferte, din care pot mânca patru-cinci oameni pe săturate!

Platoul drumeţului – e compus din cârnaţi, costiţe, pulpă de porc, aripioară de pui, ciuperci, cartofi aurii, murături şi sos. Totul costă 19 lei şi are un gramaj de 700.

Ciolan pentru înfometaţi – 1 kilogram de mâncare cu 25 de lei! Adică ciolan afumat, fasole iahnie şi salată de varză

Vă mai spun că o bere Ursus, Silva etc e 4 lei, iar o cafea expresso mare e tot atât. La Vatra Dornei am băut Mossquito cu 7 lei., la un cafe-bar cu terasă luxos.

2 păreri la “Cât te costă să mănânci un păstrăv în munţi!

  1. Nae

    Re: „Tot ce vedeţi în farfurie a costat 13 lei” Incredibil! … inclusiv tigarile si bricheta? că nu se vede prea bine unde se termină farfuria 🙂 🙂 🙂

Lasă un răspuns