Vine weekendul şi poate vi se năzare să plecaţi spre munţii din Ardeal, aşa cum am făcut noi săptămâna trecută. Vă dau nişte ponturi de masă bună-bună şi ieftină, căci pe noi ne-a umplut de uimire! Sunt valabile dacă ajungeţi în Pasul Tihuţa, dar, în general în zona Bistriţei şi a Bucovinei, spre Vatra Dornei, preţurile sunt cuminţi în comparaţie cu Bucureţtiul şi partea de sud-est a ţării. N-o mai lungesc, findcă reacţiile pe care o să le aveţi citind le-am avut şi noi.
Păstrăvul ăsta l-am mâncat la Cabana Bradului, în Valea Străjii, puţin înainte de Pasul Tihuţa. Până să-l avem noi în farfurie, a înotat vioi în bazinul cu apă de râu, amenajat lângă cabană. Tot ce vedeţi în farfurie a costat 13 lei, adică păstravul (5 lei suta de grame) şi mămăliguţa. Cu banii aştia, la bufetul redacţiei mănânc o salată bulgărească.
Să vă surprind cu alte oferte, din care pot mânca patru-cinci oameni pe săturate!
Platoul drumeţului – e compus din cârnaţi, costiţe, pulpă de porc, aripioară de pui, ciuperci, cartofi aurii, murături şi sos. Totul costă 19 lei şi are un gramaj de 700.
Ciolan pentru înfometaţi – 1 kilogram de mâncare cu 25 de lei! Adică ciolan afumat, fasole iahnie şi salată de varză
Vă mai spun că o bere Ursus, Silva etc e 4 lei, iar o cafea expresso mare e tot atât. La Vatra Dornei am băut Mossquito cu 7 lei., la un cafe-bar cu terasă luxos.
Plec spre Vatra Dornei, să mă-mbuib!
Re: „Tot ce vedeţi în farfurie a costat 13 lei” Incredibil! … inclusiv tigarile si bricheta? că nu se vede prea bine unde se termină farfuria 🙂 🙂 🙂