Duminica de bătut cruci, când duios, președintele Băsescu trecea…

”Cum ai petrecut duminică?” Dacă m-ar întreba cineva asta, i-aș spune că am bătut cruci.

Păi ce naiba să fac, când l-am auzit pe domnul Victor Ponta declarând că președintele Băsescu, la întâlnirea de la Cotroceni, căuta sticla pe sub masă?! Bun, a vrut să șocheze, să provoace și el măcar un ”breaking news”, dacă nu un tocșou despre pasiunea băutului a chiriașului de la Cotroceni sau despre ”alcoolul la români, de sus în jos și invers”. N-a prea reușit, probabil fiindcă e weekend și jurnaliștii de la tv n-au putut să se replieze rapid. Sau poate Ponta s-a gândit să-l insulte pe Băsescu ca de la președinte la președinte, să-i plătească cu aceeași monedă atacul la adresa Regelui. Foarte bine, e dreptul lui. Dar s-o facă recurgând la ceva mai credibil, altminteri ne determină pe unii dintre noi să ne facem cruci că ne ia de proști. Că a fost fix așa, adică un mișto ieftin, ne-a spus-o câteva ore mai târziu, colegul de partid al domnului Ponta, Liviu Dragnea. Cică Traian Băsescu își căuta sticla cu apa pe sub masă! M-am mai închinat o dată.

Era deja a treia oară, fiindcă între declarația lui Ponta și cea a lui Dragnea, bătusem cruci la ”dezvăluirea” nonșalantă a ministrului Sebastian Lăzăroiu despre președintele PSD-ului. Fostul purtător de cuvânt al Cotroceniului a venit să ni-l pârască pe Victor Ponta că ar fi ajuns în vârful partidului de opoziție cu sprijin de la PDL. Mișto. Mișto pe toată linia la adresa electoratului, în primul rând.

M-am mai crucit și când am auzit comentariul jurnaliștilor de la Realitatea cu privire la contradicțiile dintre Udrea și Igaș cu privire la regionalizare. Doamna blonda spunea ca daca UDMR nu va fi de acord cu propunerea ”8+2”, regionalizarea va fi amânata. Ministrul Administratiei si Internelor a declarat, însă, că reorganizarea țării se va face și ar fi bine ca ea să se petreacă în 2011. Nu se contraziceau, dragi colegi, ci vorbeau de două lucruri diferite. Dacă nu se va face regionalizare, se va face descentralizare! Adică reorganizarea administrativă, de care răspunde taman Igaș și cu care UDMR e de acord. Cum s-ar zice, portocaliii le vor trage adversarilor politici preșul economic de sub picioare, chiar dacă regionalizarea propusă practic nu se va face.

Peste toate acestea, inclusiv peste crucile bătute de mine, președintele Băsescu trece spre țelul  său ca și Anastasia din filmul lui Alexandru Tatos: duios!

Lasă un răspuns