Sa ne pierdem printre carti, la Bookfest 2011!

Mă mut la Târgul de carte. Deocamdata, va anunț doar asta: voi sta în pavilioanele de la Romexpo , la Târgul Bookfest, cât se poate de mult! Motivul?! Niște oameni dragi, pe care-i apreciz în mod deosebit, au scris cărți, iar acum ni le întind de pe standuri. Va fi sărbătoare în lumea literelor, iar pentru trei zile cuvintele vor fi împărații acestei Românii, altminteri triste.

Ion Cristoiu va lansa maine  (vineri), la orele 14.00, în colțul rezervat Editurii Adevărul,  două volume inedite: “Rolul sînilor în presa liberă” și “Mascarada de la Cotroceni”. Prima este o carte de eseuri, “multe dintre ele ocupîndu-se de năravurile presei de tip Trompetă din vremea lui Caragiale, dar și de azi”, după cum o descrie autorul. Am citit niște pasaje și sunt absolut savuroase.  În curând vă voi spune mai multe.  “Mascarada de la Cotroceni”reuneşte editorialele semnate de Ion Cristoiu în Evenimentul zilei și Expres magazin în perioada octombrie 1991- noiembrie 1992 și sunt o radiografie a epocii, poate cea mai obiectiva.

* Tot vineri, dar la ora 18.00, are loc lansarea cartii Vânătorul de minuni de Florian Bichir, la standul editurii Eikon, pavilionul C2, zona B, standul B05.

*Ziua de sâmbătă va fi deschisă de un autor ardelean. Alexandru Petria și a sa Deania neagră, cel mai recent volum de proză apărut la Editura Herg Benet, va avea lansarea în cadrul târgului de carte Bookfest 2011,  la ora 12.00, la standul Elefant.ro.Cartea va fi prezentată de către Liviu Antonesei, Dan Mircea Cipariu şi Marius Ghilezan, în prezenţa autorului.

*La ora 12.00, trebuie sa ma impart cumva si sa prind premiera Oanei. Voi avea de alergat spre standul prietenilor mei, editorii de la Tritonic, Flacara, Crime Scene, Cai Verzi si Ramirez Books. Oana Stoica Mujea iese pe piata cu un volum ilustrat de literatură pentru copii – Bunny detectiv, Alaturi de ea, Ivona Boitan isi prezinta Magie intr-un pahar cu apă, ambele carti scoase la editura Caii Verzi.

*La ora 16.00, e prezentarea volumului Programarea Binelui, scrisa de jurnalistul Claudiu Lucaci, iar apoi Lucia Verona, vicepresedinta Asociatiei Scriitorilor bucuresteni ofera publicului volumul Cercul Virtuos. Ediţie necenzurată / autor H. Salem si Afacerea Clonegate / autor Lucia Verona, ambele aparute in colecţia LIT Tritonic. Vor  urma prezentarile romanelor politiste de la CRIME SCENE şi revista Flacăra: Fortăreaţa nebunilor de George Arion şi Ucideţi generalul de Bogdan Hrib, Identităţi secrete volumele 1 şi 2 de Monica Ramirez şi A 4-a ţintă de Emil Simionescu

*Ora 18.30 – Lansare volume Sărutul morţii de Oana Stoica Mujea şi Andra Pavel (Tritonic) şi Traficantul de umbre de Monica Ramirez  (Ramirez Books)

*Duminică 29.05 ora 12, editura Ramirez Books a Monicai Ramirez, romanca revenita din America dupa 12 ani, va lansa volumul Exerciţii pentru fericire de Adriana Petrescu.

D-asta spun ca ma voi muta la Targul de Carte, ca prea sunt multe tentatii! Zau, merita in ziua de azi sa te pierzi printre carti!

Voi reveni mai tarziu – mai ales pentru jurnalisti! – cu ceva fain din cartea lui Ion Cristoiu „Rolul sanilor in presa libera”. Am reusit sa pun mana pe un volum abia scos din tipar si aseara am parcurs niste capitole. Minunata lume a presei de la Carol I incoace….

Lasă un răspuns