O stire cenzurata: Statiunea Tusnad se vinde bucata cu bucata

Fosta mea colega de la Evenimentul zilei, din anii 90, corespondent de Targu Mures, transmite o stire importanta care, asa cum spune, nu pare sa intereseze presa centrala. De aceea incerc sa o ajut la mediatizare.

Cora Muntean e jurnalista din Targu Mures, cu 20 de ani de presa in spate, mereu in prima liniea evenimentelor din zona transilvana.


Cora Muntean 10 martie 10:50
Statiunea Tusnad Bai este scoasa astazi la licitatie fiind in lichidare judiciara. Mai sunt 6 procese pe rol, litigiile fiind legate si de evaluare si de lichidare; nu sunt sentinte definitive. In plus exista un proces de stramutare de la Tribunalul Harghita, care nu este solutionat.
A intrat in lichidare judiciara in 2007 ptr 3 ani perioada in care s/a platit 40% din datorii pana in 31 dec 2009. Pentru neplata unei rate lunare s/a decis intrarea in faliment. Miza este statiunea care are case de odihna, izvoare termale si minerale, mofete, stranduri, terenuri, inclusiv locatiile unde se tin taberele de vara. Evaluarea s/a facut extrem de rapid, proprietarul zice ca nu aveau timp de constatari. Un amplsament cotat la 2,1 mil de lei a fost evaluat la 1,4 mil de lei.
Lichidatorul este firma Lex Forex din M Ciuc. Proprietarul zice ca se stie deja cumparatorul, o firma apropiata unei fundatii din Ungaria care este a FIDESZ. Aseara am incercat sa mobilizez colegii din Bucuresti, insa nimeni nu parea interesat de subiect. Daca dadeam ca niste bucuresteni mureau de foame in fata unei brutarii din M Ciuc din cauza ca nimeni nu vorbea romaneste, probabil era un subiect.

O părere la “O stire cenzurata: Statiunea Tusnad se vinde bucata cu bucata

Lasă un răspuns