Vrem să ştim cât de nenorocit e şeful poliţiştilor beţivi!

Ce ştiu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor despre şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, şi nu vor să spună? În nişte fraze construite cu substrat, ei cer demisia celui care a afirmat public că în Poliţie „avem suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi”.

Ştiam şi noi asta (in ce domeniu nu există şi uscături?), însă declaraţia celui care-i patronează a căzut extrem de rău breslei, pe fondul reglărilor de conturi ce bombardează de o vreme societatea. Interesant de semnalat mi s-a părut reacţia Sindicatului Poliţiştilor care, într-un comunicat de presă, lasă de înţeles că şeful care-i urechează şi care anunţă curăţirea aparatului de beţivi şi de nenorociţi, e el însuşi un nenorocit. Altminteri cum să traduci următoarele fraze din informarea către presă?!

SNPPC informează publicul şi poliţiştii, că şeful IGPR a manifestat un „comportament necorespunzător în serviciu […] şi societate, fapt care a adus atingere onoarei şi probităţii profesionale a poliţistului şi prestigiului instituţiei.

Marea majoritate a poliţiştilor, personal onest şi dedicat profesiei, nu mai aşteaptă acum explicaţii de la dl. Liviu POPA, cunoscând recentele sale manifestări cu prilejul prezenţei sale in mai multe IPJ, cu ocazia bilanţurilor anuale”.

Se ştie că Poliţia deţine informaţii despre orice cetăţean, inclusiv despre cei de la vârf. Dacă Sindicatul se rezumă doar la arătat pisica şefului lor şi nu vine cu lucruri concrete despre „comportamentul necorespunzător în serviciu şi societate” al chestorului Liviu Popa, miroase a şantaj şi a intimidare. Şi noi, contribuabilii mai cu capul pe umeri, ne-am săturat să mai fim luaţi de fraieri şi la cheremul unora pe care-i plătim să asigure ordinea în ţara asta! Aştept să-i văd la televizor pe şefii Sindicatului cum vin sa ne povestească despre nemerniciile şi beţiile chestorului pe care-l acuză, dovedindu-ne că apropiatul fostului ministru Vasile Blaga n-are probitatea morală să vorbească despre uscăturile din Interne.

2 păreri la “Vrem să ştim cât de nenorocit e şeful poliţiştilor beţivi!

 1. Pingback: Nominalizarile continua : Alex Mazilu – Daily Photo Blog / Photo Blogging

 2. Bibliotecaru

  🙂
  Adică el a spus că sunt suficienţi şi ei susţin că sunt prea puţini?
  🙂
  Nenorocit la bază înseamnă lipsit de noroc, ghinionist…
  🙂
  Dincolo de gluma amară de mai sus, cred că nici un şef de instituţie nu ar trebui să se plângă de subordonaţii lui. Dimpotrivă, rolul lui este să-şi apere subordonaţii. Prea multe interese personale în instituţiile statului. Părerea mea.

Lasă un răspuns