Amintiri despre poetul Adrian Păunescu

S-a stins, dar ne-a lăsat moştenire o operă. Ea va face istorie, indiferent de cât de controversată e fiinţa poetului. Am citit atâtea comentarii elogioase sau injurioase… Aş vrea ca aici, oricare dintre voi să-şi destăinuie amintirea despre omul de cultură Adrian Păunescu – dacă l-aţi întâlnit, dacă aţi respirat aerul de cenaclu (nu neapărat Flacăra, ci acele seri culturale din bibliotecile bucureştene de la mijlocul anilor 70), dacă v-a marcat în vreun fel poezia lui sau v-aţi intersectat cu activitatea lui de gazetar…

7 păreri la “Amintiri despre poetul Adrian Păunescu

 1. Cristina

  Tatal meu, Dumnezeu sa-l odihneasca, mi-a pus prima oara in mana poeziile lui Adrian Paunescu. Aveam 13 ani si vroiam sa merg si eu la Cenaclul Flacara. Si am mers, cu el si cu mama, si nu tin minte sa ma mai fi impresionat ceva atat de mult-nici pana atunci, nici de atunci incoace.
  Pentru mine, poeziile lui de dragoste sunt cele mai frumoase. Multe le stiu si acum pe dinafara, multe le simt in suflet cand mi-e greu si mi-e frig in mine.
  Acum, cel care pleaca in neguri este Adrian Paunescu. Odata cu el, pleaca si o parte din adolescenta mea. Nu sunt vorbe mari. E tristete, inutil de profunda, si o urma de revolta. De ce trebuie sa ne luam LA REVEDERE de la un astfel de om?

 2. Victima

  Da, deci Paunescu m-a marcat f mult.
  Respectiv Carmen Paunescu care m-a facut terci cu gipul.

 3. renata

  Stimată Victimă,
  „Deci”, în postarea de mai sus e vorba, deci, nu ştiu dacă aţi observat, despre altcineva. Ba, chiar, despre altceva. Despre un poet, Păunescu, actualmente decedat. Şi autoarea postării se referea strict la el. La poet. La gazetar. La om de cultură. La muncitorul cu cuvinte, care a fost.
  Ceaikovski era homosexual. Deci, el însuşi era, nu nevastă-sa!
  Dinspre partea mea, putea să fie şi criminal în serie. Rămân dependentă de Concertul lui pentru vioară, în re major.
  Deci, înţelegeţi că una-i una, alta-i alta?

 4. Nicole

  Stimata doamna Ionescu,

  Multumesc pentru postarea blogului lui Dorin Tudoran. Eu am plecat din Romania in 1968 si nu am urmarit ascendenta lui Paunescu. De fapt nu am apreciat talentul lui de poet cand mi se spunea de acele cenacluri Flacara de adorare a cuplului odios. De morti trebuie vorbit doar de bine, dar… cum a putut un om sa se injoseasca gandiind si scriind „Maria Voastra” nu voi putea intelege niciodata. A meritat oare sa fie mascariciul unui cuplu atat de urat de popor?

 5. Simona Ionescu Autor articol

  Nicole, probabil ca asta era pretul pentru libertatea de a organiza un astfel de cenaclu, unde aduna cele mai remarcabile talente ale muzicii folck si umplea stadioanele cu tineri

 6. MARIANA CODRUT

  UN MILION DE STELE PENTRU ADRIAN PAUNESCU !

  UN GENIU AL NOSTRU !!

  Astazi sunt multi mai multi care cinta ode puterii, nu au talent si nu sunt obligati sa faca matanii la poarta puterii, atunci trebuia sa aplici toate procedurile sa poti avea putina libertate in exprimare, pentru a transmite tinerilor adevaratele valori ale neamului romanesc !
  MAESTRUL VA FI LINGA POPORUL ROMAN !!

Lasă un răspuns