Am avut o zi mai bună decât Băsescu

Nu stiu cat de frumoasă i-a fost președintelui ziua aniversară, însă mie mi-a mers foarte bine astăzi. Mi s-au întâmplat lucruri bune, care m-au făcut să uit pentru moment de amărăciunea produsă de vestea dată de Mugur Isărescu, că alimentele s-au scumpit din nou.

La orele prânzului, o mămică m-a sunat, aproape plângând de fericire, că băiatul ei va pleca, în sfârșit, la Genoa – Italia, unde i se va face transpantul de celule stem. Casa de Sănătate aprobase celebrul formular E112 și statul român, în milostivenia lui, va plăti costisitoarea intervenție, după ce tot italienii îi găsiseră băiatului un donator compatibil. După 11 ani de transfuzii de sânge (întâi lunare, apoi săptămânale), Robi scapă de spectrul morții iminente. Organismul lui nu mai putea rezista atâtor transfuzii. O știu medicii, o știau și părinții, dar cel  mai pregnant o simțea băiatul de 12 ani.

De primul an de viață, unul normal până la declanșarea bolii, Robi nu-și aduce aminte. De când se știe, mămica îl duce la doctor ”să-i schimbe sângele”. Acum va merge la medicul din Italia, o să stea acolo 6-7 luni, dar se va întoarce acasă sănătos. Ce bucurie poate fi mai mare pentru acești părinți și pentru acest copil fără copilărie? A trebuit să domolesc emoțiile mamei și să demarăm pregătirile de plecare.

Părinții lui Robert Gherman sunt oameni simpli, cu mari greutăți materiale, fiindcă trăiesc doar din salariul tatălui, de nici 1.000 de lei. Compania Alitalia ne-a promis sprijinul și e posibil să obținem o reducere pentru cele trei bilete de avion care, luni – 8 noiembrie, îi va duce la Genoa. Fostul senator de Constanța, Dorel Onaca, impresionat de povestea lui Robi, i-a donat 6.000 de lei, astfel că, pentru o scurta perioadă părinții vor avea cum să supraviețuiască în Italia. Tatăl speră să obțină acolo un job, fiindcă lunile de spitalizare ale copilului sunt lungi. Noi, echipa campaniei ”Din inimă pentru copii”, vom încerca să mai strângem niște fonduri pentru acest băiat ce a îndurat atâta suferință.

Un alt moment bun a fost seara caritabilă de la restaurantul ”Riviera”. Cristina Șișcanu de la Kanal D a fost chelnăriță pentru două ore și a strâns 3.000 de lei pentru fiul de 8 luni al unui preot din Zărnești, programat pentru transplant de ficat pe 16 noiembrie, la clinica din Hanovra (Germania).

Ultima veste bună a zilei mi-a sosit prin telefon, de la colega mea Andra. Fusese la Gala Forbes, unde au fost prezenți mai mulți miliardari din Top 500. Acolo s-au făcut niște donații, iar copiii campaniei noastre vor mai avea în cont aproape 8.000 de euro. Într-o Românie ca a noastră, acești bani înseamnă șansă la viață. Iar pentru noi, șansa de a fi buni și solidari unii cu alții. Mă îndoiesc că azi, președintele Băsescu, premierul Boc și toți din jurul lor au trăit bucuria mea.

5 păreri la “Am avut o zi mai bună decât Băsescu

  1. Pingback: Fapta bună | Ioan Usca

  2. Pingback: Adrian Paunescu va trai vesnic in inimile noastre « Hai ca se poate!

  3. Pingback: Adrian Paunescu va trai vesnic in inimile noastre

Lasă un răspuns