Negocieri pentru Evenimentul zilei si B1

Miscari pe piata media, intr-adevar. Bomba a fost aruncata de Bogdan Tiberiu Iacob de la Inpolitics, fara confirmari insa. In aceasta seara, am discutat la telefon cu Nicolae Dumitru, posibilul nou mogul aparut in peisajul presei, dar si cu Mirel Curea, fostul meu coleg de la Evenimentul zilei (perioada Ion Cristoiu) si Adevarul, despre care se spune ca va prelua functia de director general.

Omul de afaceri Nicolae Dumitru, cunoscut mai degraba sub numele de „Niro” – dupa numele complexului pe care-l patroneaza de ani de zile – mi-a spus ca este in negocieri cu patronii trustului de presa care inglobeaza Evenimentul zilei, revista Capital, B1Tv si Vox News, celebrii frati George si Viorel Paunescu. Nu negociaza pentru o vanzare-cumparare ci pentru o asociere, deoarece e nevoie de infuzie de capital, iar el e dispus sa investeasca intr-o afacere de presa. „Negocierile se pot finaliza cu aceasta asociere sau pot esua, la fel ca in orice tranzactie”, mi-a spus Nicolae Dumitru.

Si Mirel Curea mi-a confirmat ca a primit propunerea de a conduce trustul, daca mogulii vor bate palma. Propunerea i-a fost avansata saptamana trecuta de Nicolae Dumitru, care, inainte de a initia negocierile, l-a intrebat daca e dispus sa i se alature, el neavand experienta in presa.

Asadar, in momentul de fata vorbim doar de negocieri, dar stirea a facut valva deja in toate redactiile, fiindca, daca afacere se va finaliza, vom avea de a face iar cu miscari spectaculoase de jurnalisti, greu incercati in aceasta perioada de restructurari si taieri de lefuri.

8 păreri la “Negocieri pentru Evenimentul zilei si B1

 1. Bibliotecaru

  Opaaaa.
  Păi în cazul acesta, care este mişcarea din punct de vedere politic. Acum b1 este pro-prezidenţial, un pic şi pro-PDL… Încotro va aluneca?

 2. Angela

  Sper sa nu se schimbe si „directia” politica… Asta ar insemna ca cel putin eu sa raman fara sursa de informare, ca la restul canalelor romanesti am renuntat demult.

 3. Simona Ionescu Autor articol

  Vesinica poveste a noastra: trebuie sa punem etichete pe orice. Nu stiu, Biblio daca va aluneca pe vreo panta vizibil politica. In Evz de acum e si Basescu criticat… Sa vedem ce se va intampla cu negocierea, intai

 4. Bibliotecaru

  @ Simona Ionescu
  După ce l-am auzit pe domnul Moraru că domnia sa se consideră singura sursă din lume care spune informaţii corecte… Nu aş vrea să se piardă, chiar dacă personal nu urmăresc B1 nici să mă pici cu ceară.

 5. Simona Ionescu Autor articol

  Desigur ca e o exagerare. Niciun ziarist nu detine adevarul absolut, Biblio.

 6. Corina Medesan

  Da’ interesaeaza pe cineva? (auzi acolo, „bomba”)

  Sa faca programe, sa se schimbe sefii, sa se schimbe moderatoarele si redactorii, reporterii si cameramanaii… ei si?

  Pana la urma tot populatia e cea care decide daca vor avea/sau nu scucces.

  Daca fac treaba buna e ok, daca nu, se vor duce pe apa Sambetei exact asa cum au venit.

  Prea multa importanta incercati sa va dati, voi astia din mass-media!

 7. Simona Ionescu Autor articol

  Corina, „mi se pare” ca am scris in finalul textului pentru cine este „bomba”. Normal ca telespectatorul sau cititorul va decide daca noile formate vor placea mai mult! Nu inteleg, insa, de unde ai tras concluzia ca noi „astia din mass-media” ne dam prea multa importanta. Poate imi explici. Si pun si eu o intrebare: Iti inchipui cum ar arata tara asta fara televiziune, radio si ziare?

 8. Pingback: Simona Ionescu » Ion Cristoiu despre venirea lui la Evenimentul zilei

Lasă un răspuns