Acelasi Paste, acelasi balci

Pastele asta mi-a adus si un pic de balci. Ca sa nu ma plictisesc sau sa dea o culoare aparte acestor sarbatori, ceva mai singulare decat in alti ani cand era casa plina-plina. Nu-i bai, ca recuperam maine.
Revin. Balciul a inceput cand am constatat ca bulgarii aia de carbuni, cumparati de la o benzinarie, erau uzi.Am fi strans pe cineva de gat…
Dupa-amiaza am plecat in Herestrau, fiindca Sandra voia sa-si plimbe catelusa, pe Inka, prin parc. Nu mai fusesem in Herastraul de langa Casa Presei de vreo 17 ani. Calcasem doar prin zona dinspre Televiziune. Ei bine, am nimerit intr-un soi de balci urban, cu puhoi de lume. Tuciurii, comercianti la datorie. Baloane kicioase, mingiute cu elastic, vata pe bat, floricele cu zahar ars, seminte, porumb fiert sau prajit, luat din supermarket si vandut cu 6 lei bucata (mamaaa, ce cozi!), roti-carusel din care se auzeau tipete, clatite facute direct pe plita, pe o alee a parcului etc, etc. A, si barcile pe care le inchiriam altadata lasand buletinul la incasatoare, si terasa Debarcader, ramasa intacta ca acum 30 de ani, doar cu mesele si scaunele schimbate. La urma urmei, mi-am zis, si Pastele e acelasi, ce atatea pretentii! Traim un balci permanent, de ce nu ne-ar placea si unul adevarat, in aer liber.

4 păreri la “Acelasi Paste, acelasi balci

 1. matilda

  Draga mea, vezi dacă eşti tînără ? Te miri din orice…
  Era cîndva, în copilăria mea, un loc special amenajat pentru „moşi” . E drept că atunci se vindeau halviţă , susan şi marţipan. Fără tuciurii care să te „facă” la buzunare, fără manele. Dar cu femeia cu barbă şi zidul morţii. Şi mic-burghezi cu cămăşi apretate care-şi etalau burţile prin cetate….Cei de vîrsta mea ştiu despre ce vorbesc.
  Acum locul acea se numeşte Strada Tîrgul Moşilor.

 2. Simona Ionescu Autor articol

  Matilda, ar fi fost frumos sa avem un loc cum era, pe vremuri, prin zona Obor, Targul de Mosi. Balciuri cu femeia cu barba sau cu pitici am prins si eu in copilarie. Dar erau locuri special amenajate, iar oamenii plecau cu sacosele pline de bunatatile aduse la oras de tarani autentici. In Parcul Herastrau mi s-a parut un chici absolut. Macar daca se restrangeau doar in zona de tiribombe!

 3. Pingback: Boc vrea isi faca blog si cont pe Facebook « Hai ca se poate!

 4. Pingback: Boc vrea isi faca blog si cont pe Facebook

Lasă un răspuns