Labirint obligatoriu…în lumea cărţilor şi în blogosferă (3)

BLOG

Mulţumesc celor care m-au votat

Timp de o săptămână mi-am tot spus că e de „mare porc”, vorba la modă a bloggerului Badea, dacă nu ajung nici de data asta la lansarea cărţilor Luciei şi Oanei, tipărite la editura Tritonic a dragului de Bogdan Hrib. Apoi, ne se făcea să lipsesc de la festivitatea de premiere a competiţiei „Blog de blog -2009”, după ce Lucia Verona şi alţi câţiva oameni (adică juriul) citiseră grămezi de texte răspândite în blogosferă ca să ne dea nouă satisfacţia de… oameni deştepţi. Aşa că mi-am pregătit „temele” redacţionale din timp şi am ajuns la sediul de pe Calea Victoriei a Uniunii Scriitorilor cu vreo jumătate de oră înainte de începerea evenimentului. O repriză de taclale la o ţigare şi un suc în celebru restaurant al scriitorilor. Şi o serie de strângeri de mână cu prieteni virtuali, pentru prima oara face to face. Lilick, Mădălina, Codeus, George Şerban, Horia Gârbea…
14.14 trece, fiindcă unii premianţi întârzie, VIP-ul juriului – Adrian Năstase întârzie. Nu mai mult decât sfertul academic. Ninsoarea zăpăcise traficul. Şi răsar din spuma albă de omăt, Chinezu cu Victor şi Mana Ciutacu, Năstase cu garda, iar Şuţu cu aparatul de fotografiat de gât. Publicul e invitat să intre în Sala Oglinzilor şi şoul începe chiar în momentul în care intră în fugă şi se aşează în primul rând preşedintele secţiei de poezie a Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, Dan Mircea Cipariu. Cândva, la începutul anilor 90, am împărţit acelaşi birou la ziarul „Tineretul liber”, reporteri speciali. Eu, mai pragmatică, lui picurându-i de pe atunci poezia-n sânge. N-a fost loc de depănat amintiri, dar ne-am promis o revedere cât de curând.
Scriitorul Horia Gârbea ne-a zgândărit cu prezentările făcute cărţilor Luciei Verona – Labirint obligatoriu şi a Oanei Stoica Mujea – Parfumul văduvei negre, încât acum toţi le citim. Partea cu înmânarea premiilor – cărţile doamnelor oferite de şeful de la Tritonic – a fost cea mai spumoasă. Evident, marcată şi de spiciul lui Adrian Năstase care ne-a mărturisit trăirile lui din vremea când era blogger-boboc. Cică citea numai ce scria el, îşi dădea dreptate şi număra accesările zilnic. Acum citeşte o grămadă de bloguri şi a ajuns cu număratul la 3 milioane de vizitatori, cifră care-l va face invidios pe bloggerul Ion Iliescu.
Mădălina Ionescu, ţac-pac, face fotografii, în timp ce Lucia citeşte lista cu bloggeri remarcaţi (sau simpatizaţi de juriu). Ohohoo, şi câţi lipseau! Distanţa geografică. I-am aplaudat în lipsă pe Vania, pe Mordechai, pe Sibilla, Nea Costache, Mirela Peta, Dono etc, etc…
M-a disperat telefonul care bâzâia în geantă, semn că nu-mi e permis nici un rasfăţ, dar l-am sugrumat de fiecare dată, pănă la finalul ceremoniei. Din păcate, mişelul mesager nu mi-a permis să mai zăbovesc şi după, ca să gust şi din bunătăţile pregătite de Lucia în „vastele apartamente”. Vă pun o poză făcută de Mădălina. Şi mulţumesc:
¤ juriului că a avut răbdare să citescă textele blogului meu şi a fst suficient de subiectiv ca să-l desemneze „Cel mai bun blog de ziarist din 2009”.
¤ familiei că mă lasă noaptea să scriu şi să navighez pe net
¤ firmei de cablu că nu-mi face figuri şi merge internetul brici
¤ oamenilor din blogosferă care mă vizitează des, făcând să cresc în ZeList
Şi staţi liniştiţi neliniştiţilor care credeţi că dacă am aterizat şi pe Facebook voi abandona blogul. Never. Aici e munca serioasă! Acolo, doar semnale.
chinezu
Chinezu preimeste premiul de la Bogdan Hrib
dan mircea cipariu
Dan Mircea Cipariu, un fost jurnalist care a devenit managerul scriitorilor bucureşteni
madalina si codeus
Mădălina şi Codeus, doi bloggeri premiaţi
alex mazilu
Alex Mazilu, omul cu fotografia în sânge
mana ciutacu
Mana Ciutacu, soţia premiantă a premiatului ei soţ
bunatati
Bunătăţile ratate

10 păreri la “Labirint obligatoriu…în lumea cărţilor şi în blogosferă (3)

 1. Lucia Verona

  Simona, ai încurcat preşedinţii 🙂
  Horia Gârbea este preşedintele Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, iar Dan Mircea Cipariu este preşedintele secţiei de poezie al suszisei asociaţii.

 2. madalina

  Simona, dar ce ne-ai mai laudat! Te pupam si te felicitam pentru premiu! Da, adevar spui, osanale firmelor de net fara de care nimic nu ar fi posibil!

 3. Simona Ionescu Autor articol

  Lucia, gata, am corectat. M-a furat gandul ca l-am lasat un tanar rebel si l-am regasit un matur rebel. Sper sa nu fi citit inca Horia.

 4. Simona Ionescu Autor articol

  Madalina, nu v-am laudat ci am dat trei tuşe de ziarist-blogger. Pe un blog premiat.

 5. codeus

  multumim Simona. Da, e mare pacat ca ai ratat bunatatile si agapa de la Lucia de acasa. ne-am simtit foarte bine

 6. Adrian SM

  Oare când voi fi face to face cu tine, cu Lucia, cu Chinezimea Sa şi alte asemenea personalităţi? Deocamdată mâine voi avea fericirea să mă văd cu Oana şi o mulţime de personalităţi locale… 🙂

 7. Pingback: Simona Ionescu » Anunt important pentru blogari: se dau premii!

Lasă un răspuns