Labirint obligatoriu…in lumea cartilor si in blogosfera (1)

Ziar „Quality”

Casa Monteoru de pe Calea Victoriei din Capitală, acolo unde funcţionează Uniunea Scriitorilor Români. Un grup de bloggeri, iubitori de carte, au participat la lansarea a trei volume de beletristică şi la gala de decernare a premiilor concursului „Blog de blog – cele mai bune bloguri din 2009”, iniţiat de scriitoarea Lucia Verona, vicepreşedinta Asociatiei Scriitorilor din Bucureşti.
În superba Sala a Oglinzilor, construită cu peste 150 de ani în urmă în stil franţuzesc, patina trecutului s-a combinat perfect cu mirosul de carte proaspătă al Editurii Tritonic. Fulgii mari de omăt, dansând nebuneşte în spatele ferestrelor de la masa prezidiului, dă evenimentului o căldură fantastică. Scriitorul Horia Gârbea prezintă volumele doamnelor Lucia Verona – romanul „Labirint obligatoriu” şi Oana Stoica Mujea – cartea poliţistă „Parfumul Văduvei negre”. Iar Lucia Verona vorbeşte despre antologia de nuvele politice a lui Horia Gârbea – „Domnul deputat se prăbuşeşte”. Bogdan Hrib, bossul editurii Tritonic, transmite cât e de mândru că are în custodie asemenea talente. Toate alocuţiunile incită spre lectură. Urmeaza, însă, gala premianţilor bloggeri.
Adrian Năstase, în calitate de membru al juriului care a citit şi cântărit blogurile înscrise în concurs, povesteşte despre cum i-a schimbat viaţa interacţionarea virtuală cu diversitatea electoratului. Opinii noi, atenţionări, laude şi înjurături, acuze sau susţineri, toate s-au sedimentat şi în omul politic Adrian Năstase care consideră că blogul e o modalitate de comunicare extraordinară, în pas cu vremurile. Bloggerul Năstase a avut prilejul să-l felicite şi să-i strângă mâna unui alt politician blogger, liberalul George Şerban, premiat la categoria „Cel mai bun politician dintre bloggeri”.
Au fost premiaţi şi doi ziarişti pentru conţinutul blogurilor la care au trudit în 2009: Simona Ionescu şi Victor Ciutacu. Lista completă a „celor mai bune bloguri din anul trecut” o găsiţi pe blogul scriitoarei Lucia Verona, la adresa http://luciaverona.blogspot.com, acolo unde este şi lista membrilor juriului.

(urmează o relatare de ziar Tabloid. Pozele sunt făcute de Mădălina Ionescu)
prezidiu uniunea scriitorilorgeorge serban
carti tritonic
publicul
victor ciutacu ia pemiul

10 păreri la “Labirint obligatoriu…in lumea cartilor si in blogosfera (1)

 1. Simona Ionescu Autor articol

  Doamnelor, eu va multumesc pentru ca daca nu scriati, nu ne adunati pe langa voi!

 2. Simona Ionescu Autor articol

  Adrian, sa stii ca ti s-a rostit numele, Lucia chiar precizand ca SM inseamna Satu Mare, asa ca ai avut scuza distantei. Te-au luat, insa, alti bloggeri premiati care erau ba prin Franta, ba prin Germania sau Elvetia. Noi am aplaudat si in lipsa.

 3. Simona Ionescu Autor articol

  Buna seara, nea Costache
  n-am vazut pe nimeni cu aparatul de filmat, dar nu bag mana in foc ca n/a fost

 4. Pingback: George Serban » In weekend, am fost in Romania- activitate politica, opinii; blog George Serban

 5. Theodora

  Buna ziua,
  Sunt Theodora Marinescu pe Facebook.
  Imi pare foarte rau ca nu am putut sa vin la lansare.
  Sunt noua in blogosfera.
  Mi-ar fi placut sa am ocazia sa ii cunosc pe premianti.
  Aveam si eu un premiu pentru „New Entry”
  La multi ani si o primavara minunata!

Lasă un răspuns