Amenzi fictive in rapoartele Politiei

Doamne, in alta tara (nu va ganditi la Congo, pliz!)  s-or intampla si d-astea? Iote stire (din Click!) de comentat in weekend:

„Opt poliţişti de la circulaţie, din Paşcani, au fost sancţionaţi de conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, fiindcă au raportat mai multe amenzi decât au aplicat.

Numărul de sancţiuni fictive raportate de poliţişti, în anul 2008, ajunge la câteva sute, agenţii respectivi intenţionând astfel să iasă în evidenţă în faţa şefilor.”

1. La fel era si pe vremea lui Ceausescu, doar ca atunci faceau asta cam toti, la ordin, deci nu-i prindeau sefii cu mismasuri. Iar rapoartele nu erau fictive, romanii fiind vanati si amendati, ca sa se realizeze planul Militiei la amenzi.

2. Credeti ca e un caz izolat cel de la Pascani?

3. Ce beneficii or avea politistii care vor sa-si impresioneze sefii cu astfel de amenzi fictive?

4. Putem sa mai credem declaratiile bosilor de la Interne, care spun ca nu (mai) exista plan de amenzi, ca pe vremuri?

5. Derbedeii dracului?

15 păreri la “Amenzi fictive in rapoartele Politiei

 1. Adrian SM

  Nu cred ca e un caz izolat. Buna intrebarea cu beneficiile… Poate ca nu exista un plan de amenzi, dar sigur se organizeaza actiuni de colectare de fonduri pentru sinistratii din politie, cand bravele noastre organe ale statului „rad” totul.Cu exceptiile de rigoare bineinteles.
  Te rog nu jigni tagma derbedeilor din care facem parte de cateva zile Rabbi,eu si multi altii care haladuim pe acilea 🙂

 2. Vania

  Eu am scris anul ăsta 24 de romane, din care pot să arăt 3, restul fiind prea faine ca să le vulgarizez!…

 3. simona_ionescu

  Vania, eu luna asta am raportat familiei ca s-au consmat 100 kg de carne, 100 kg de cartofi, 50 de baxuri de tigari si 50 de bere, 20 kg cafea, 100 kg fructe, 100 kg legume si o naveta de apa plata. L-am decontat sub forma de ciorbe, tocanite, gratare si chefuri prelungite. Ai naibii, nu m-au crezut! Au zis ca le bag „fictive”, ca sa-mi faca statuie ca prea le bucataresc. Nici in rude nu mai pui baza! Mai ales ca in curte n-am loc de nici o statuie!

 4. simona_ionescu

  Adrian, eu le dadeam o sugestie de injuratura politailor care or citi ce comentam noi pe aici! Iar „derbedeii dracului” e deja consacrata. Da’ putem sa le zicem si noi lor, ca sa ne credem prim-ministri!

 5. Adrian SM

  Vaaaaaiii Simona, sterge repede raspunsul pentru Vania ca de-l vede Basescu si Trompetzica urgent ne maresc taxele si impozitele.A zice Base ca el ne-a urat sa traim bine, nu foarte bine… ha,ha,ha… 😀

 6. Vania

  Mai bine-ar fi de şters şi comentariul meu, că iară-mi scrie de dulce Administraţia Financiară!…

 7. simona_ionescu

  Adrian, Vania
  cred ca s-au prins si Ei ca, derbedei cum suntem, bagam raportari fictive, ca sa ne dam mari! Si, evident sa zicem ca o ducem Bineeee! Iar daca astia de la Administratia Financiara se sesizeaza, sa ne sanctioneze ca pe politisiti! Adica ce o sa ne faca?! Sa ne bata obrazul si sa ne trimita o hartie de sanctiune „Ba, sunteti nesimtiti! FACETI MISTO DE ORGANE”.

 8. dielda dinu

  Serios ? Asta au facut politistii ? Pai sa scoata banii din buzunar si sa-i puna la bugetul de stat. Se calculeaza astfel: numarul de chitante pe care ei le-au exagerat x cea mai mica amenda care exista pe piata. Daca recidizeaza, respectivii ar trebui dati afara.

 9. Adrian SM

  Nuuuuu.Nu trebuie dati afara.Trebuie trimisi sa dirijeze traficul la CucaMacaii sau Cucuietii din Deal… 😀

 10. simona_ionescu

  Dielda, astia sunt in stare si sa faca chitante fictive, ca au varsat banii la buget. Nu-i rea propunerea lui Adrian, dar s-ar irosi mintile acestor politisti care mai degraba ar putea fi consilierii unor afaceristi de pe la noi…

 11. simona_ionescu

  Adrian, aici nu sunt de acord cu tine. Consilierii adevarati nu sunt sobolani de birou, ci ei duc greul pe langa un ministru. Ca sunt si exceptii, asta da. Ca in fiecare domeniu.Nici politistii nu sunt toti ca astia din Pascani, cu amenzile lor fictive.

 12. Adrian SM

  Ca bine zici ,,consilierii adevarati”.. 🙂 Un consilier adevarat cand elaboreaza un raport trebuie sa faca la urma si o recomandare, un plan de actiune pentru o situatie data.De asemenea ar trebui sa-l traga de maneca pe ministru,premier sau presedinte daca sar calul, fac o gafa si eventual sa-i corecteze. Dar cati o fac oare??? Chiar azi Basescu declara ritos la sedinta extraordinara de guvern ca Romania va intra in recesiune economica. Asta in timp ce Trompetzica si Pogea se straduie sa ne convinga de contrariu. Banuiesc ca fiecare a avut rapoarte de la consilieri. Care au fost aia buni? Pe cine sa credem?
  Evident ca nu toti politistii sunt la fel ca aia de la Pascani sau Pitesti… 🙂 Exista si baieti buni, care-si fac treaba cum trebuie.Dar cred ca-s prea putini si e posibil sa ,, se strice” si ei… Iar daca-i popularizam pe cei buni restul vor avea tendinta sa-i sape, sa-i marginalizeze…

Lasă un răspuns