Politia a saltat un fascist in Bistrita Nasaud

Agentii de strada, adica politistii (inclusiv cei comunitari) n-au prea excelat in scoala si nici ziare nu prea citesc. Drept urmare, ar fi indicat ca orice cetatean sa poarte la el macar un dictionar explicativ al limbii romane, pentru ca, in momentul in care vreun „Garcea” il acuza de ceva, sa verifice imediat daca acesta stapaneste termenul respectiv. Spre exemplu, jurnalistului si bloggerului Alexandru Petria din Bistrita Nasaud i-ar fi fost extrem de necesar acest dictionar in momentul in care „Garcea” l-a saltat de pe strada,  sub acuzatia ca imparte manifeste fasciste!!! Poate ca daca-i deschidea politaiului cartea si-i arata ce inseamna cuvantul „fascism”, scapa de drumul cu duba la sectie, nervi, declaratii, lamuriri. Sau poate nu, imi sufla un dracusor in ureche, dar il alung rapid fiindca mi se pare rau intentionat. Totusi cat de prost si de abuziv poti fi ca, in anul 2008, sa umfli ziaristi care impart pe strada niste foi tiparite , despre continutul carora habar nu ai, si sa-i acuzi de fascism?! Apoi sa invoci ca au incalcat „legea CNA” (a Consiliului National al Audiovizualului – precizarea e pentru alti Garcea)?!

Restul povestii il puteti citi la Alexandru Petria pe blog, un fascist de ardelean care se zbate sa faca culturalizare in Beclean de Bistrita.

13 păreri la “Politia a saltat un fascist in Bistrita Nasaud

 1. YODA

  Este revoltator ceea ce i s-a intamplat lui Alexandru. Mi-e scarba de tara in care traiesc. Am protestat si eu cum am putut pe blogul meu fata de acest caz.

 2. Alexandru

  Nu e de mirare haturile tarii asteia au fost scapate din mana acum vreo 50 si ceva de ani cand am fost blestemati cu odiosul comunism. Pentru ca nu stiu de ce dar cand incerc sa scriu ceva imi vine in minte o imagine povidentiala din filmul „Cel mai iubit dintre pamnteni ” in care Stefan Iordache este intrebat de un militian jegos din lagar:”Tu ce meseria ai ma?” Iordache raspunde:Eu sunt filosof la care replica militianului a fost: ce esti ma ? Dumnezeii mati!” dupa care i-a apilicat o coretie sanatoasa.Cam asa este si astzi cu dragii nostri Trusgureni sau Garcei ce sa inteleaga fratilor o lege sau Doamne fereste sa aiba o conduita fireasca cand baietii nu stiu decat cum functioneaza pulanul?!

 3. Bibliotecaru

  Să fim serioşi, nici 1% din populaţia ţării nu ştie ce este acela fascism mai departe de succinta definiţie de dicţionar şi nu ştie să facă diferenţa dintre nazism şi fascism. Mai mult, probabil că aceste noţiuni se leagă de perioada războiului şi nu atât de doctrine şi ideologii. Să nu exagerăm răzând de poliţie. Din ce am citit în Realitaea lui Petria, poliţia s-a purtat absolut normal, adică au primit o sesizare şi verificau acea sesizare.

 4. simona_ionescu

  @Biblio, eu rad doar de politistii prosti, nu de toata politia. Stiu multi politisti super tari, adevarati, oameni cititi si specialisti pe domeniul lor. Din pacate, astia nu lucreaza in strada, nu dau nas in nas cu populatia.
  Eu zic ca cei ai lui Petria nu s-au purtat normal, fiindca puteau sa citeasca acolo, in strada, pagina aia numita „manifest” si sa-si dea seama daca s-a incalcat vreo lege sau nu. In America sau in vreo tara europeana, un politist nu-si permite sa te duca la sectie daca nu are motive temeinice de incalcare a legii. Acolo se stie ca timpul contribuabilului costa, iar daca cetateanul rateaza vreo afacere sau intarzie la serviciu fara a se dovedi ca este vinovat, politaiul e bun de plata. Ei, dar mai avem noi pana vom intelege toate astea.

 5. ge0rgian

  Dar lui Garcea nu i-a spus nimeni ce inseamna CNA??Cum sa incalce niste foi legea audio-vizualului??Politisti scosi la norma care habar nu au de lege.

 6. magda emma

  era la Dej oraş care se află în judetul Cluj. Nu are nici o legatura cu Bistrita. Iar se citeste printre randuri. E ok sa criticati, dar intai va informati.

Lasă un răspuns