Rusinea nationala

Mie nu mi-a fost rusine ca sunt roman in urma tragediei petrecute in clubul din Giurgiu, oricat s-au straduit cativa colegi de breasla sa ne insufle sentimentul asta, prin comentarii pline de patos. Incidente ca acela de la Giurgiu se petrec oriunde in lume. Norvegienii n-au dus povara rusinii nationale in urma masacrului de pe insula, fiindca sceleratul care a provocat-o se nascuse in tara lor.

Mi-a fost, insa, rusine cand am aflat ca paramedicii de la SMURD au uitat de procedurile impuse de “taticul” lor, dr. Raed Arafat, si au luat de buna indicatia martorilor din club, precum ca baschetbalistul american era in coma alcoolica.

Mi-a fost rusine ca la spitalul din Giurgiu, oras de granita, nu exista tomograf in secolul 21.

Mi-a fost rusine cand seful Politiei din localitate, un alt Soric in uniforma, striga inbatosat in microfonul reporterului tv ca in orasul lui nu exista interlopi!

Mi-a fost rusine de parlamentarul ala, Magureanu de Giurgiu, de spiciul lui bolovanos, plin de scuze penibile despre petrecerile cu clanurile “de alegatori”.

Mi-a fost rusine de atitudinea primarului orasului, mult prea partinitoare cu “domnul Grecu”,seful clanului Butoane, cel despre care giurgiuvenii soptesc ca detine puterea in oras.

Mi-a fost rusine de lasitatea (sau trocul?) patronilor clubului ce au anuntat imediat ca in local nu functionau camerele de luat vederi, blocand astfel cea mai importanta proba a anchetei.

Mi-e rusine ca americanii pleaca acasa de frica. Acasa, la ei in tara unde violenta si armele nu lipsesc. De frica, fiindca la Giurgiu politia si autoritatile locale nu stapanesc situatia, ba chiar se bat pe burta cu interlopii.

Moartea sportivului american la Giurgiu nu are de ce sa fie pusa pe umerii unui popor ca o cruce care trebuie urcata pe Gologota. Poporul, insa, trebuie sa simta nevoia de revolta impotriva institutiilor statului care permit, de regula, ca astfel de indivizi ca acei din clanurile Butoane, Ghenosu, Bercea Mondialul, Corduneni etc, etc, etc. sa faca legea in cartierul, orasul sau judetul lor. Asta e rusinea nationala care ne tine inca la portile Europei. „Un stat esuat”, cum spunea, ieri, si ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, care prea neimplicat recunoaste ca magistratii sunt clementi cu interlopii.

7 păreri la “Rusinea nationala

  1. mircea s. bozan

    „Simona Ionescu

    Sofia Bădică e o fetiţă care, de circa 7 luni, se luptă cu boala de pe un pat de spital, la secţia de ATI de la „Marie Curie”.

    Pentru a putea fi externată, micuţa are nevoie de aparatură medicală specială. Am publicat povestea ei, încercând să o ajutăm, aşa cum l-am ajutat şi pe micuţul Saşha Călin.

    Micuţa are nevoie de un aparat de ventilaţie mecanică şi de un concentrator de oxigen, aparate care costă câteva mii de euro, dar care îi va permite mămicii să o îngrijească acasă, într-un mediu mult mai steril decât un salon de spital. Sofia va împlini în curând 3 ani.

    Diagnosticul de encefalopatie ischemică nu dă prea multe speranţe, însă fetiţa luptă pentru fiecare răsuflare.

    „A respirat şi singurică, însă nu putem fi externate fără acele aparate. Este prea riscant, fiincă crizele ei de apnee pot să apară oricând”, ne-a explicat mama.

    Dacă vreţi să o ajutaţi pe Sofia, vă rugăm să depuneţi bani în contul Fundaţiei Adevărul, RO 09 RNCB0286001133100003, deschis la BCR, filial Pipera, specificând „donaţie pentru Sofia Bădică”.

    Sau dacă vreo firmă poate dona vreun aparat de ventilaţie, să sune la 021.407.76.80.

    Fundatia Adevarul are urmatoarele conturi la BCR Sucursala Pipera:

    Cont lei: RO09RNCB0286001133100003
    Cont euro: RO36RNCB0286001133100002
    Cod swift – RNCB ROBU (pentru cei care fac depuneri din străinătate, in euro)
    CUI RO15162540″

    va rog sa-mi trimiteti concret de ce aparat are nevoie fetita, denumire, firma precum si diagnosticul.

    Multumesc

  2. mioara

    Intr-adevar,si eu am fost revoltata de ce s-a intamplat cu acel sportiv.de neiertat comportamentul celor de la smurd.exista credeti vreo sanctiune pe masura?!nimic si nimeni nu v-a mai reda familiei acest om.poporul roman cu siguranta simte nevoia de revolta,dar este prea slab,ori prea slabit,ori cum sa-i mai spunem? si referitor la autoritatile locale,nu numai la giurgiu peste tot se poarta.interlopii detin controlul,nu politia.sunt tot felul de interese…l-e e teama sa ia vreo masura,ca cine stie ce patesc,cine stie ce mai iese la iveala.e plina tara de-alde Sorici…..

  3. ciprian

    fara cuvinte la adresa statului roman, din afara se vad altfel lucrurile in tara noastra, politia nu se implica deloc, ba chiar mai mult legea le permite sa nu faca nimic in scopul asta, legislatia e de vina *prea complica , fara drept de putere pentru Politie, zic putere sa nu fie confundat cu Abuz*, mie rusine ca sunt roman, statul nu te ajuta , esti lasat sa mori, sa muncesti pe nimic si sa vezi la stiri cum ei se cearta in parlament pentru ce_???? sunt niste Obsedati de putere, de ce in parlament nu vezi un Tanar Geniu?? de ce sunt ascunsi acesti copii? Hotia pleaca din Parlament si Guvern! Nu instig la Revolta , dar e singura sansa sa scapam de acesti Incompetenti care ne.au furat!

  4. ZeTman

    @Cali… sa fii siguri ca suntem un popor de fricosi si de lasi…..Bulgarii alearga clanurile prin tara iar noi ii gazduim!!!

  5. catalin

    Daca nu aveti de gand sa va treziti odata din ideea de a va vedea numai de propriile interese meschine si de a asasina caprele vecinilor puteti sa va autoinititulati fricosi si lasi, dar nu generalizati la intregul popor. Daca va e rusine ca sunteti romani luati-va valea si lasati-i pe cei carora nu le este rusine sa traiasca linistit, luati-va cu voi toti Iliestii, Constantinestii Basestii, cu acolitii lor super cunoscatori in a mincunii si furtului.

Lasă un răspuns