Radu Banciu, îţi fac un serviciu!

Ştefan Bănică junior l-a reclamat la CNA pe Radu Banciu, realizatorul emisiunii de la B1, fiindcă i-a făcut nevasta „ştoarfă”. Era de aşteptat că o asemenea insultă nu poate fi trecută cu vederea.

Despre prestaţia lui Radu Banciu, de fapt despre derapajele lui de vocabular, scrie jurnalistul Florin Budescu pe site-ul „Starea presei”, iar textul merită citit. Am de adăugat un lucru: Radu Banciu e un tip deştept şi cult, însă ambiţia unui rating care să-l îngenuncheze pe Mircea Badea, principalul concurent, îl aruncă-n bălăriile profesiei. Sunt conştientă că acum, eu, Florin, ba chiar Bănică junior, precum şi alţi jurnalişti care au scris despre emisiunea „Lumea lui Banciu” îi vor aduce lui Radu o audienţă ceva mai mare. Fiindcă asta-i reţeta, românul (ca şi francezul, englezul, neamţul etc) e curios să vadă ceva ce stârneşte scandal. Mesajul, însă, este altul: una e să ai notorietate şi să te numeşti Steve Jobs şi alta e să ai notorietate şi să te numeşti Pamela Anderson!

A nu se înţelege că Mircea Badea e Steve Jobs şi Radu Banciu, Pamela Anderson!

14 păreri la “Radu Banciu, îţi fac un serviciu!

 1. Claudiu

  in afara de accent si cateva glume sifilitice, care-i cartea de vizita a lui Banciu? Mircea Badea are, macar, niste argumente cand se maimutareste. Il stiu pe Banciu foarte bine din perioada cand lucra la Pro Sport

 2. Simona Ionescu Autor articol

  Si eu il stiu tot din epoca Pro Sport, cand mai stateam la o tacla de tigara, la fumoar. D-aia am spus ca-i destept si cult. Nu mi-l inchipuiam in rolul tv de acum.

 3. Bibliotecaru

  Nu am o stimă deosebită pentru nici unul dintre personajele în discuţie… Dar parcă toţi au ajuns acum „ziarişti”.

  În numele libertăţii de exprimare instituite pentru a nu opri adevărul, prea s-a ajuns rapid la injurii. Până la urmă ce treabă are Radu Banciu cu soţia lui Ştefan Bănică Jr?

 4. Mihaela

  Oare ajunge cumva mesajul tau la destinatie?
  Chiar m-as bucura, e clar ca Radu mai uita cateodata de el si crede ca e la o bere cu baietii..Si ar fi pacat ca emisiunea lui sa fie pacientul care a murit dupa o operatie reusita.

 5. Mihaela

  Oare ajunge cumva mesajul tau la destinatie?
  Chiar m-as bucura, e clar ca Radu mai uita citeodata de el si se crede la o bere cu baietii..Si ar fi pacat ca emisiunea lui sa fie pacientul care a murit dupa o operatie reusita.

 6. Obiectiv

  Simona, il apreciam foarte mult pe banciu pe vremea cand il avea alaturi pe „patron” (Radu Naum), pe durata etapelor din Turul Frantei, pe care le comentau impreuna! E clar ca-i destept si ca stie mai multa geografie decat majoritatea celor cu studii superioare, dar era excesiv in aprecierile pro la adresa francezilor si nedrept in judecatile de valoare relative la altii, in special la italieni („tandemul” mentionat comenta si Turul Italiei).
  Inca de pe atunci, am observat ca nu raspunde nimanui la orice fel de postare si n-am inteles de ce; se considera, cumva, perfect?
  Acum, la B1, a devenit total antipatic, lucru de neinteles pentru un tip cultivat; chiar ii cere „fisa postului” sa-i denigreze pe toti, proferand doar calificative cu tenta peiorativa? Etichete de genul „stoarfa” sau „curva” pentru unele pseudo-vedete sunt de acceptat, dar toti ceilalti nu sunt decat „actorasi”, „profesorasi” si ratati; in logoreea sa fara noima, inventeaza ad-hoc „istorii” care ar sta „in spatele” persoanelor pe care le vede pentru prima oara (un manifestant din Piata Universitatii, de exemplu)! Ce altceva decat un ratat in solda puterii poate fi un individ talentat, care a preferat sa lase domeniul sportiv pentru acesta labil/instabil in care activeaza acum!
  Pentru mine, Banciu este o mare deziluzie!

 7. cris

  Foarte delicati oamenii, cand vine vorba de adevarurile neplacute. „Minte-ma frumos“ e porunca de baza in televiziune, Banciu o incalca, iar de aici vin tot felul de critici.

 8. Mishu Radulescu

  In Romania nu exista o scara a valorilor.
  Radu Banciu critica si pune etichete adevarate. Este ca un vanzator care dupa ceva timp schimba preturile la marfurile de proasta calitate.
  Pana acum presa a facut-o pe Andrea Marin mama model de mare valoare, Banciu a venit si i-a schimbat eticheta cu „stoarfa” -cheap pret 5 RON.

 9. Catalin

  A-l compara pe Banciu cu Badea e ca ;i cum s-ar face comparatie intre intelect si prostie. Ceea ce face Badea la televiziunea lui Felix e doar circ si maimutareala, comandata si platita pe masura prestatiei. Banciu e pamfletar adevarat, stie sa se joace cu metaforele si sa lege cuvintele precum Caragiale, el doar inteapa aceste PERSONAJE de carton, iluzorii si uneori penibile.E adevarat ca asta supara dar ca sa-l intelegi pe Banciu trebuie sa ai ceva materie cenusie, altfel te uiti ca boul la poarta noua si n-ai ce sa pricepi.E perfect asa si dovedeste cu adevarat profesionalism, nu e legat in nici o lesa ca Badea si-si exprima gandurile independent… Sa fie sanatos si la mai multe emisiuni!

 10. Dumitru gheorghe

  Din dorinta de a-l depasi pe Mircea Badea(nu are nicio sansa),Banciu a devenit un marlan ,plin de o vulgaritate voita pentru a soca si a atrage atentia celor multi care adora scandalul gen tabloid .Pe de alta parte nu are nici carisma si e rarait,cu un timbru necizelat,lipsit de dictie.Te-au dat afara aia si te-ai bagat sluga la Boby.Halal sa-ti fie!

 11. filimon

  Mai Raducule tu ti-ai revazut vreo emisiune?Esti scarboos.Ochii iti joaca-n cap ca la viezure,limba-ti scpa din gura ba pe la colturile gurii ba direct pe centru .Cah..In emisiune incerci sa te dai cult cu termeni inventati de tine(pt prosti)In afara faptului ca esti vulgar,esti incoerent si nu poti duce o idie la capat.In disputa cu Badea esti ca o potaie care latra la un buldog.In rest,despre morti (ca emisiune)numai de bine.

 12. carcotas

  filimon ,daca nu intelegi ideea asta ,nu inseamna ca cineva nu o duce pana la capat.Radu uneori sare calul(ex.:Carici Pogonici), dar are zece clase peste „Karatistu’ lu’ Peste”

Lasă un răspuns