Eurovision 2011 trece aproape neobservat

Voi chiar stiati de Eurovision? In anii trecuti era mediatizare, nu gluma. Acum PR istii de la TVR parca dorm! Intrebarea pe care am pus-o si pe facebook mi-a adus raspunsuri care mi-au demonstrat ca nu prea s-a stiut de demararea Eurovision pe data de 12 mai si ca cei mai multi au nimerit din intamplare pe TVR. Plecand de la asta, am construit un studiu de caz.

Pe 9 mai, TVR pune pe site-ul propriu stirea ca, pe 7 mai, la Dusseldorf, a avut loc ceremonia de deschidere oficiala a concursului Eurovision 2011. Romania este reprezentata de trupa Hotel FM din Oradea, cu piesa Change, si ca va intra in competitie in cea de-a doua semifinala, in 12 mai. Textul contine si amanunte despre ce au facut baietii din trupa in zilele de 7 si 8 mai, ceva picanterii…

Postarea de pe site-ul TVR are doar 5 comentarii, semn ca nimeni nu a facut mare lucru ca sa atraga atentia asupra informarii televiziunii publice.

Tot pe 9 mai, doar Adevarul, Click! si Ziarul financiar publica pe site-uri articole despre ce se petrece la Dusseldorf.

Pe 10 mai, apar articole  si in Jurnalul national, pe portalurile Hotnews si port.ro, dar abia pe 12 mai, in ziua preselectiei, apare o singura stire pe site-ul Gandul. Tabloidele nu dau nici un fel de atentie subiectului. Comunicatele TVR lipsesc cu desavarsire.

Lumea presei pare sa se trezeasca abia dupa ce vede semifinala de joi seara, cand trupa Hotel FM reuseste sa se califice in finala de sambata. Asa se face ca in ziare si pe site-uri apar articole mai substantiale abia azi, 13 mai. Putine, dupa cum consemneaza Google: Evenimentul zilei, Jurnalul national, Adevarul, TvMania, Mediafax, Realitatea.net. Sunt si cateva bloguri (care anuntasera si demararea concursului). Dar niciun tabloid nu acorda spatii generoase, cu titluri incitante, ca in alti ani.

E greu de inteles cum de angajatii TVR nu s-au straduit sa faca rating, pentru ca romanii urmareau concursul, existau forumuri de comentarii cu sute de internauti, se iscau polemici… Suficienta, lipsa de profesionalism, de coordonare sau lipsa de strategie ar trebui sa aduca sanctiuni serioase. Asta, in cazul in care aceste tare nu-s chiar ale conducerii TVR!

Aici puteti vedea videoclipul piesei cu care concuram la Eurovision!

O părere la “Eurovision 2011 trece aproape neobservat

 1. renata

  MIe mi-au plăcut. Am văzut pe youtube şi varianta din concurs, care e mult mai bună decât clipul.
  Poate că linia melodică e niţel cam cuminte, refrenul ar trebui să fie mai spectaculos, dar dacă luăm unul dintre primele 3 locuri, mi se pare corect. Nu i-am văzut pe ceilalţi, doar puţin din Zdob şi Zdup, mi s-au părut fumaţi şi uşor ridicoli.
  Dacă premiul se câştigă şi în funcţie de votul publicului şi dacă „Change” câştigă ceva bun, atunci cu siguranţă că publicul român n-o să contribuie prea mult, fiindcă nici n-au fost mediatizaţi cum se cuvine.
  De ce doarme TVR la faza asta?
  Poate fiindcă nu le-a ordonat Băsescu să se ocupe de Eurovision mai serios?!

Lasă un răspuns