Romanii vor monden, nu politica

Oricata fatarnicie ar exista, studiile stiintifice demonstreaza ca oamenii baga mana in buzunar si scot banii pentru a citi tabloide si nu ziare de tinuta.  Nu zic ca e bine, dar presa e o afacere comerciala, iar patronul trebuie sa-si recupereze investitia. Asa ca va cere jurnalistilor sa creeze ceea ce se vinde! Specialistii se pronunta…

Un sondaj realizat de Institutului Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) si citat de Ziarul Financiar „arată că românii tind să manifeste un interes mai accentuat pentru evenimente cu tentă mondenă decât pentru evenimente şi ştiri legate de politică.(…)

Studiul mai arată că ştirile mondene sunt percepute de oameni în mod uniform, indiferent de diferenţierile socio-profesionale, de vârstă şi de şcolarizare. Aceste diferenţe apar, însă, atunci când vine vorba de informaţiile politice. De asemenea, persoanele din mediul urban declară că au auzit despre acest lucru în măsură uşor mai mare decât cele din mediul rural. Sondajul a fost realizat realizat în perioada 16-18 martie 2011 pe un eşantion de 1.153 de indivizi”.

2 păreri la “Romanii vor monden, nu politica

  1. Simona

    Eu nu prea cred. Consumatorii de tabloide nu sunt consumatori de presa non-tabloida si invers.

    Eu personal nu cumpar ziare pentru ca citesc informatii pe net. Dar nu citesc informatii mondene pe net.

  2. Simona Ionescu Autor articol

    Simona, pe net e si mai usor de vazut cum sta situatia. Sunt contorizarile de pe site-uri si e clar ce prefera lumea.

Lasă un răspuns