CNA, chemat să dea verdictul în bătălia Realitatea Tv-Președinție

Ion Iliescu s-a războit cu Evenimentul zilei. Emil Cosnstantinescu, cu aproape toată presa după scandalul ”Țigareta II”. Acum, Traian Băsescu a declanșat ostilitățile cu Realitatea Tv. Fiindcă este doar la început, meciul Presedinție- Presă e de urmărit. Arbitru e CNA, care astăzi ar trebui să dea un verdict.

Iată știrea Mediafax care consemnează acțiunea Președenției împotriva postului Realitatea!

Administraţia Prezidenţială a reclamat postul Realitatea TV la CNA, pentru emisiunea „Ora de Foc” difuzată în 25 octombrie şi moderată de Oana Stancu, în care informaţiile despre dosarul ALRO au fost prezentate într-un mod „tendenţios”, aducându-i prejudicii de imagine preşedintelui Traian Băsescu.

„Ca urmare a acuzaţiilor grave de implicare în dosarul «ALRO» aduse Preşedintelui României în emisiunea „Ora de Foc”, moderată de doamna Oana Stancu la postul Realitatea TV, luni, 25 octombrie a.c., începând cu ora 21.00, Administraţia Prezidenţială semnalează faptul că postul menţionat a încălcat principiile unei informări corecte şi a adus în mod vădit intenţionat prejudicii de imagine şefului statului”, se arată în sesizarea Administraţiei Prezidenţiale, semnată de Valeriu Turcan, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu.

Sesizarea Preşedinţiei face trimitere şi la un clip de promovare a emisiunii „Ora de Foc”.

„Folosirea unui clip de promovare a emisiunii cu mesaje de genul: «Afaceri de miliarde de euro, interese de partid puse înaintea intereselor naţionale. Corupţie la cel mai înalt nivel. În această seară la „Ora de Foc” dezvăluim în exclusivitate cum funcţionează maşinăria de făcut bani a PD-L şi a şefului statului. Reţeaua oamenilor Preşedintelui», «Îţi arătăm cum îşi controlează afacerile băieţii deştepţi din energie şi ce legături politice şi de afaceri ilegale şi imorale sunt între Băsescu – Udrea – Cocoş – Stolojan şi alţii, implicaţi într-unul din cele mai mari dosare de crimă organizată din România», este defăimător la adresa Preşedintelui României, aducând injurii grave şi lipsite de orice fundament”, se mai spune în sesizarea Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sesizării, „presupusa implicare a Preşedintelui României este nefondată şi lipsită de probe, iar postul Realitatea TV încalcă principiile unei informări corecte prin modul tendenţios în care au fost prezentate evenimentele legate de firma ALRO în asociere cu Preşedintele României, inclusiv prin folosirea unor titluri precum «4 milioane de euro, intrarea la Cotroceni»”.

„Preşedintele României nu a fost cercetat în dosarul la care s-a făcut referire în respectiva emisiune. Nicio secundă, pe parcursul cercetărilor, şeful statului nu a fost acuzat de ceva, lucru ignorat de Realitatea TV şi de moderatoarea Oana Stancu. De asemenea, în cadrul emisiunii, moderatoarea a ignorat decizia Parchetului, de neîncepere a urmăririi penale faţă de toate persoanele ale căror nume au fost menţionate în emisiune. Realitatea TV s-a substituit instanţelor de judecată, dând verdicte privind presupuse activităţi ilegale într-un caz în care Parchetul deja a dispus neînceperea urmăririi penale”, se precizează în sesizarea Administraţiei Prezidenţiale.

Pe de altă parte, Valeriu Turcan spune, în sesizare, că nu a putut să prezinte în emisiune punctul de vedere al Preşedinţiei.

„Deşi realizatoarea emisiunii «Ora de Foc» a solicitat un punct de vedere al Administraţiei Prezidenţiale cu privire la acest subiect, în momentul în care, în calitate de purtător de cuvânt al Preşedintelui României, am încercat să clarific situaţia, moderatoarea a afişat o atitudine ostilă şi părtinitoare, fără a-mi acorda o şansă reală de a exprima poziţia instituţiei prezidenţiale”, spune Turcan.

Potrivit sesizării, „titlurile tendenţioase şi acuzaţiile nefondate”, precum „Trafic pe filiera Cocoş – Cotroceni”, au fost reluate şi în cadrul jurnalelor de ştiri la postul Realitatea TV în cursul dimineţii de marţi, 26 octombrie.

Totodată, Valeriu Turcan solicită CNA să analizeze dacă emisiunea „Ora de Foc”, difuzată luni, 25 octombrie, respectă principiile unei informări corecte.

CNA va analiza în şedinţa de joi sesizarea Administraţiei Prezidenţiale”.

O părere la “CNA, chemat să dea verdictul în bătălia Realitatea Tv-Președinție

  1. Sorin

    Trebuie sa ne gandim mai mult inainte de a o pune pe Elena Udrea intr-o asemenea lumina nefavorabila deoarece ea nu a facut nici un rau.

Lasă un răspuns