Gabriela Vrânceanu Firea n-a avut tort de mireasă!

Tot Inpolitics.ro ne aduce, in premiera, informatii despre cum a decurs nunta Gabrielei Vranceanu Firea cu primarul Florentin Pandele.

„Mireasa a purtat o rochie lungă, de culoare lila pal, iar după miezul nopții s-a schimbat într-o rochie mai scurtă, pînă sub genunchi. Au lipsit, în principiu, elementele specifice unei petreceri autentice de nuntă, cu excepția delicatelor mărturii de pe mese și a unor făclii care luminau, feeric, curtea, nu s-a furat mireasa, nu s-a tăiat vreun tort uriaș, nu au fost artificii și, cu totul ieșit din comun, nu s-a ”recoltat” darul, deși toți invitații veniseră, în mod firesc, cu plicurile pregătite. Cei doi soți au mulțumit politicos, însă, și au refuzat categoric să primească daruri în bani, astfel că singurele cadouri acceptate au venit din partea cîtorva invitați mai inspirați care aduseseră icoane, obiecte de artă etc. Meniul a fost unul obișnuit, fără chestii sofisticate, bazîndu-se pe tradiționalele sarmale, friptură, pește etc, la care s-au adăugat bucate preparate în aer liber, la grătar, din care se putea servi oricine, în stil suedez. Muzica a fost asigurată de doi soliști de la ansamblul ”Doina” al armatei, care au tras din greu pentru ”generălimea” prezentă cu melodii naționaliste ardelenești, inclusiv ”Noi suntem români”, imnul oficial al UNPR, la auzul căruia membrii partidului se ridicau, instantaneu, în picioare……

Alte amanunte interesante puteti citi aici!

9 păreri la “Gabriela Vrânceanu Firea n-a avut tort de mireasă!

 1. Simona Ionescu Autor articol

  Lucia, Nico zice ca era o culoare deosebita, greu de definit / crem-mov. Da-ne tu nuanta!

 2. Lucia Verona

  Era de culoarea şampaniei :)) Un gri-bej sidefiu. Asta a purtat-o la cununia civilă, la biserică şi la prima parte a petrecerii. Apoi s-a schimbat într-o rochie de stofă subţire, care mi s-a părut bej (nu pot să jur, din cauza luminii), cu o fustă largă.
  Şi nu s-a cîntat „Noi suntem români”, cel puţin pînă la ora 3 cînd am plecat eu. Nu la petrecerea asta.

 3. Lucia Verona

  Ah, şi cu grătarul din curte – aşa era proiectat, dar cum lumea nu avea chef de umblat după mîncare (erau scări greu de urcat pe tocuri şi cu farfuria în mînă), ne-au adus friptanele la masă. :)) Singurul lucru pentru care ne-am deplasat a fost la masa cu fructe tăiate şi fîntînă de ciocolată :)) Şi, desigur, pe ringul de dans. Nu eu, că eu nu prea dansez, dar cei mai mulţi au dansat practic toată noaptea, inclusiv mirele şi mireasa.

 4. Simona Ionescu Autor articol

  Lucia, multumim de prezentare. Din tot ce s-a scris am inteles ca a fost o nunta reusita si pe masura statutului mirilor.
  La chestia cu „Noi suntem romani”, n-ai citit probabil tot textul de pe Inpolitics. Se scrie ca s-a cantat in crama, unde uneperistii l-au sarbatorit pe Nicolae Ontanu, ca era ziua lui de nastere. Intr-adevar, tu nu aveai cum sa vezi, fiindca erai sus, la nunta. In crama a fost si Nico, la un moment dat.

 5. Lucia Verona

  Simona, într-adevăr, nu ştiu ce s-a întîmplat în cramă. Ştiu doar că la un moment dat cei de acolo au început să migreze spre salonul unde eram noi, că era mai multă distracţie 🙂

Lasă un răspuns