Moartea Mădălinei Manole nu e atât de clară cum se spunea la început

Ancheta în cazul morţii cântăreţei Mădălina Manole nu s-a încheiat încă şi procurorii au intrat acum şi pe altă pistă. Expertiza medico-legală a relevat că în organismul artistei, în afara insecticidului, s-a găsit şi sibutramină. E vorba de acea substanţă periculoasă, conţinută în pastilele de slăbit şi despre care în prospect se scrie că poate declanşa aritmii cardiace şi stări depresive şi anxietate.  Un psihiatru mi-a spus că acutizarea acestei depresii e posibil să fi declanşat impulsul suicidal, dar există şi posibilitatea ca femeia să aibă voinţa anihilată de sibutramina înghiţită de câteva luni, iar în timpul crizei să nu fie conştientă ce înghite. 

Surse judiciare spun că procurorul încearcă să verifice şi dacă cineva din casă ar fi putut să-i fi dat să bea insecticidul în momentul în care Mădălina ar fi fost într-o stare de semiconştienţă. Varianta a fost luată în calcul şi datorită declaraţiilor publice ale apropiaţilor artistei, dar mai ales a faptului că despre tentativele ei de suicid ştiau doar soţul şi mama lui. Bărbatul a spus şi altora, însă medicii de la spitalul Floreasca nu confirmă că pacienta a fost adusă în 17 iunie cu intoxicaţie voluntară cu paracetamol şi ibuprofen.

Ipoteza aceasta va fi greu de probat, marile semne de întrebare apărute de la început vor persista şi tind săcred că moartea Mădălinei Manole va rămâne de-a pururi misterioasă.

Citiţi şi în Click! un material pe aceeaşi temă.

6 păreri la “Moartea Mădălinei Manole nu e atât de clară cum se spunea la început

 1. Liliana

  Asa cred si eu, ca va ramane pentru totdeauna misterioasa…din pacate. Nu ca elucidarea misterului asternut de la inceput in jurul disparitiei ei ar schimba cu ceva lucrurile in ceea ce o priveste, chiar am pierdut-o ireversibil, dar macar pentru linistea ei in lumea de Dincolo poate se lamureste ceva. Asta daca se vrea, dar dupa cum tot se tergiverseaza lucrurile nu prea cred. Madalina Manole nu s-a sinucis, nu e nici pe departe vorba despre un act suicidal voluntar. Trebuie sa fii, bag seama, anchetator slab de tot ca sa nu poti proba ipoteza asta. Dar chiar ancheteaza cineva moartea Madalinei Manole????!!!!

 2. renata

  Simona,
  – la spitalul de urgenţă, nu medicii trebuie să confirme că a fost adusă pe 17 iunie o pacientă intoxicată cu paracetamol şi ibuprofen (asta înseamnă că a luat două tipuri de antigripale cu pumnul), ci registrul de internări, nu?
  Pe de altă parte, mi se pare că trebuie să fii tâmpit, să născoceşti episodul cu spitalul, dacă n-a fost adevărat. Mă refer la bărbată-su.

  – când înflorea scandalul Mutu-sibutramină, am citit pe undeva că sibutramina maschează prezenţa cocainei la analiza antidoping, aşa că Mutu o lua ca… adjuvant.

  – sticla cu otravă, aia ţinută în baie (?!), are şi ea o poveste de spus. Cu două subiecte. Unul legat de amprente, celălalt de locul în care a stat şi dacă a fost mutată de-acolo.
  Un sinucigaş care bea direct din sticlă, nu cred că e atât de pedant, ordonat, încât s-o reaşeze EXACT pe locul de unde a luat-o. Un „intermediar” însă, cred că ar face chestia asta. Ar fi un fel de încercare de-a
  Dacă era o sticlă de „sticlă” , are impresiuni digitale foarte clare. Indicând poziţia „apucat şi dus la gură”. Nu cred că M.M. purta mănuşi. 🙂

  ps: am putea deschide un cabinet „Miss Marple” ? :)))

 3. miki

  Renata, eu stiu ca n-a baut direct din sticla, ci si-a pus intr-un pahar de 500 ml si sticla era langa ea. Deci nu sticla e de analizat, ci paharul.
  Sincer, nu cred ca a omorat-o nimeni. S-a omorat singura si gata. A planificat tot, a fost lucida, a fost alegerea ei. Si daca ea asta a vrut, n-avea cum sa o opreasca sotul ei. Poate doar daca o tinea in camasa de forta si legata de pat o oprea. Daca nu se otravea, isi taia venele, se spanzura, se arunca in fata unei masini sau de pe un bloc. Ce putea el sa-i faca, ca doar nu putea sa fie 24/24 de ore cu ochii pe ea (si nici n-o fi crezut ca e cazul). Ce crezi ca aluia ii convine ca a ramas la 40 si ceva de ani sa creasca singur un copil mic? E un om terminat, o sa aiba stigmatul asta toata viata si-i trebuie un noroc chior sa mai gaseasca o consoarta in conditiile astea. Cum sa vrea el sa-i moara sotia? E aberant, mai degraba ar fi divortat daca nu se mai intelegeau.

 4. renata

  Miki,
  viaţa e mult mai ciudată.
  Simona deschisese o portiţă spre varianta crimei. De-aia aberam eu în scenariul ăsta.
  Putem construi două poveşti antagonice, să adunăm toate argumentele pro şi contra sinuciderii/crimei…
  Dar nu cred că e util. Decât ca exerciţiu mintal. Dar noi nu avem acces la datele din dosar. Şi-atunci e chiar steril.

 5. Simona Ionescu Autor articol

  Miki, Renata
  am scris un text, cu ceva timp in urma, in care aratam ca in paharul din care se presupunea ca a baut Madalina, criminalistii au declarat ca nu au gasit urme de furadan.
  Acum, imediat ce a aparut in presa informatia ca s-ar fi gasit in corp si urme de sibutramina, directorul IML iese cu o declaratie prin care neaga ca examenul toxicologic a relevat altceva decat insecticidul. Probabil ca asa e. Problema e doar de perceptie. Acelasi director, imediat dupa autopsie, declara ca in stomacul Madalinei nu s-a gasit mancare ci doar lichidul otravitor baut. Televiziunile au inregistrarea. Si din aceasta cauza, moartea Madalinei Manole va ramane de-a pururi misterioasa, indiferent de verdictul de sinucidere.

Lasă un răspuns