Banditilor, va asteapta politia pe autostrada!

Pe la pranz, in pauza de scos din sifonier, bagat in saci (ca m-am apucat de renovari la casa), aud la tv ca politistii de la Autostrazi, Rutiera si Crima Organizata fac un control total, ceva nemaipomenit. Filtru de filtru, de nu trece nici musca. Si dai imagini de pe autostrada, cu politistii-puhoi oprind masinile din trafic. Nu-mi venea sa cred. Reporterul tipa in microfon, extaziat de actiunea politailor, informandu-ne frenetic pe unde sa ne fofilam (daca tocmai am comis un jaf, daca avem in masina marfa de contrabanda sau niscaiva turci ascunsi in burta tirului) ca sa nu picam in ghearele ofiterilor de la Crima Organizata. M-am crucit cu simt de raspundere si – scuzati-ma politistilor cinstiti! – m-am gandit ca ai vostri sefi sunt pe mana cu infractorii.
Sa nu sariti cu argumentul ca banditii numai de stirile de la televizor nu stau, ca va zic atunci ca postul respectiv are si post de radio, receptionat de orice masina. Si apoi, asa cum stiu eu ca se practica in ultima vreme, actiunea a fost anuntata catre toata presa, deci toate posturile audio-video au dat stirea. Asa se face ca seara, la jurnal, cand ne-au fost prezentate rezultatele, am aflat ca doar politistii de la Rutiera au umflat niste vitezomani si unii cu probleme tehnice sau lipsa rovinieta. Normal, aia de la Crima Organizata cred ca si-au promis ca se vor organiza mai bine data viitoare. De jena, institutia-mama a venit cu precizarea ca a fost vorba de o actiune preventiva. Pe bune, nu m-am gandit ca infractorii trebuie anuntati, preventiv, ca li se pregateste ceva, iar acestia, spasiti, sa renunte la a mai fi banditi!

11 păreri la “Banditilor, va asteapta politia pe autostrada!

 1. Beatris

  Nici militia lu’ Plumbuitu nu facea asa ceva…..acest nica ar trebui sa-si ceara scuze contribuabililor si sa isi dea DEMISIAAAAAAAA !!!!! Miine o sa ne caute si in sacose cind venim de la piata…RUSINEEEEEE !!!!si ce ma intrigat cel mai tare a fost militianu’ ala care spunea prin statia (cumparata si din banii mei) : bagaii pa toti prin parcare…. parca eram oile lu’ becali…..

 2. Adrian SM

  O noua variatiune pe tema „Aici sunt banii vostri”. Am fost de mai multe ori in Italia si am circulat destul de mult pe autostrazi dar politistii de acolo odata nu ne-au oprit.Iar de anuntarea dinainte a actiunii nici vorba. Am vazut de multe ori controale la iesirile de pe autostrazi,dar politistii de acolo stiu dinainte pe cine sa opreasca,nu la gramada ca la noi . Explicatia e foarte simpla:ei sunt constienti ca-s platiti din banii contribuabililor si stiu ca daca opresc pe cineva aiurea pot fi dati in judecata.

 3. Babilonul imobiliar

  …Penibil. Daca n-ar fi prostia (aproape…permanenta) cu care „stampilam” pe cei din M.Interne, ai lu’ Garcea (de la ministru la ala din intersectie), am zice ca e de dorit sa aiba rezultate actiunea. Dar, ce sa…

 4. Simona Ionescu Autor articol

  Nu-mi dau seama de ce se actioneaza azi asa, deoarece o multime de sefi in Politie si Interne au fost scoliti sau au beneficiat de schimb de experienta in tari occidentale. Deci stiu cum se lucreaza profesionist. Apoi, prin anii 90, cand politistii faceau des actiuni-surpriza (razii i piete, la prostituate, in depozitele contrabendistilor etc), totul se facea cu mare discretie. Pe noi, jurnalistii, ne chemau la Politia Capitalei la o conferinta. De fapt, acolo se inchideau usile unei sali cu circa o suta de politisti si abia atunci ni se comunica faptul ca vom fi martorii unei descinderi in x loc. O data cu noi, aflau si politaii din sala, deoarece nu trebuia sa transpire nimic. Eram apoi urcati in masinile lor si dusi la „locul faptei”. Drept e, ca pe atunci nu erau mobile.

 5. codeus

  ii vine sa rad amar. prinde hotul scoate-i ochii. nici nu ar tebuii anuntata nici presa nici altcineva.in schema asta ar trebuii aplicat „am visat azi-noapte ca fac o razie in cutare loc, pe cai băieti, pardon in maşini”

 6. Nea Costache

  Asa se proceda si inainte de vizita tovarasului in vreo localitate: populatia si intrepriderile erau anuntate dinainte, se facea curatenie, pomii eru varuiti, vacile din grajdurile CAP-urilor schimbate cu altele grase si laptoase, populatia toata era mobilizata sa-l intampine cu urale si pancarde.
  Si cine credeti ca anuntau? Tocmai tovarasii de la judeteana de partid si…militia!
  Asa ca si actuala politie, fosta militie, isi anunta raziile cu surle si trambite sa nu aiba srprize neplaute si sa prinda Duoamne fereste cumva , ceva infracori. Procedeaza aidoma sotului care fiind plecat de-acasa, isi anunta telefonic sotia ca vine, tocmai pntru a nu avea surprize neplacute!!!

  http://www.neacostache.com/2009/09/20/cu-ce-t%E2%80%99-am-gresit-doamne/#comments

 7. Simona Ionescu Autor articol

  Iar cand sotul o prinde in pat cu altul, se supara rau si…schimba patul! Suntem de pomina, nea Costache!

 8. Bibliotecaru

  Cum Codul Penal este atât de hărtănit că nici mama lui nu mai ştie varianta în vigoare. Nu pot să spun, în consecinţă, cu siguranţă, dar parcă ţineam eu minte că a indica pe unde să ocoleşti filtrele poliţiei ca să scapi cu marfa furată este incriminată de Codul Penal. Pe vremuri era în Cap. II, titlul VI, ART. 264, Cod penal, partea speciala şi se numea Favorizarea Infractorului, adică „ajutorul dat unui infractor, fără o înţelegere stabilită înainte sau în timpul săvârşirii infracţiunii, pentru a îngreuna sau zadarnici urmărirea penală, a asigura infractorului folosul sau produsul infracţiunii”, o infracţiune care face parte din grupul infracţiunilor care împiedică înfăptuirea justiţiei. O mai fi în vigoare şi astăzi acest articol? Respectivii „transmisionişti” de la faţa locului ar putea fi ajutaţi să se justifice în faţa onoratei instanţe? Eu cred că nu. Problema în astfel de cazuri nu este în sânul jurnaliştilor de la faţa locului, nici în sânul instituţiilor media, nici în sânul poliţiei rutiere sau nerutiere… problema este că din moment ce nu a existat până acum o sancţiune, care eventual să se şi repete din vreme în vreme, nimeni nu realizează că de fapt ceea ce fac este împotriva legii sau contravine ordinii publice.

 9. Bibliotecaru

  PS
  Zilele acestea nu am urmărit ştirile, am fost destul de deprimat şi fără ele. Reacţia mea este la ce s-a relatat aici, nu mă pot pronunţa pe adevărata întâmplare pentru că nu o cunosc.

Lasă un răspuns